Leidinio „The Wall Street Journal“ žiniomis, prie JAV pietvakarinės sienos bus išsiųsta 5 tūkst. karių – daug daugiau nei 800, kaip anksčiau buvo manoma.

Minėtas pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, pareiškė, kad išties kalbama apie 5 tūkst. karių, bet perspėjo, jog vis dar vyksta planavimas, tad vis dar nebuvo priimta jokio galutinio sprendimo dėl karių skaičiaus.

Krašto saugumo departamento – už sienos saugumą atsakinga didžiulė institucija – ruošiasi 16 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku surengti spaudos konferenciją šiuo klausimu.

Pastarosiomis savaitėmis D. Trumpas ne kartą tvirtino, kad pasienyje būtina dislokuoti daugiau kariškių ir mėgino sukrauti politinį kapitalą iš karavano klausimo artėjant svarbiems vidurio kadencijos Kongreso rinkimams, per kuriuos demokratai gali atgauti dalį valdžios.

D. Trumpas pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ vėl užsipuolė migrantų, daugiausiai iš Hondūro, karavaną, lėtai, dažniausiai pėsčiomis, keliaujantį per Meksiką į šiaurę.

„Prie mūsų pietinės sienos artėjančiame karavane yra daug gaujų narių ir tam tikrų labai blogų žmonių“, – parašė prezidentas.

„Prašau sugrįžkite – jūs nebūsite įleisti į Jungtines Valstijas, jei neatliksite teisinių procedūrų. Tai yra įsiveržimas į mūsų šalį, o jūsų laukia mūsų kariuomenė!“ – nurodė jis.

Balandį D. Trumpas įsakė iki 4 tūkst. Nacionalinės gvardijos kariškių išvykti į pasienį, prie jo artėjant kitam migrantų karavanui. Tąsyk buvo dislokuota 2 100 karių.