A. Babišas, kuris yra žinomas dėl savo pozicijos prieš migrantus, tai pasakė, kai su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu lankėsi viename Prahos muziejuje,.

Nedarbo lygis Čekijoje yra vienas žemiausių Europoje, – pareiškė jis. – Visi, kas atvyksta, turi leidimą dirbti. Visoje Europoje turi būti tokia pat sistema.“

Penktadienį A. Babišas susitiko su Vokietijos kanclere Angela Merkel ir abu sutiko, jog būtina sutelkti dėmesį į Afrikos ekonominį vystymąsi, kad būtų galima mėginti sumažinti migracijos į Europos Sąjungą (ES) mastą.

Čekija ir kitos rytinės ES valstybės narės, t. y. Vengrija, Lenkija ir Slovakija, po 2015 metų migrantų krizės atmetė Vokietijos remtą ES planą nustatyti privalomąją kvotų sistemą, pagal kurią migrantai ir pabėgėliai būtų paskirstomi tarp bloko šalių.

„Visada sakiau, tai tarsi Asterikso ir Obelikso galų kaimas, – pareiškė premjeru tapęs milijardierius, turėdamas omenyje mylimus komisko personažus, kurie 50-aisiais metais prieš Kristų priešinasi Romos okupacijai. – Turime ginti Europą prie jos natūralių sienų.“

„Esame pasirengę dėti daugiau solidarumo pastangų. Siunčiame kareivius, policininkus, pinigus ir imsimės aktyvesnio vaidmens“, – pridūrė Čekijos vyriausybės vadovas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)