Keralos valstijoje esančio centro vadovas Swami Sandeepananda Giri pranešė, kad užpuolikai taip pat padegė kelis automobilius.

Televizijos stotys parodė vaizdo įrašą, kuriame matosi deganti šventykla, tačiau kol kas neaišku, kokia žala jai padaryta.

S. S. Giri dėl šio išpuolio apkaltino ministro pirmininko Narendros Modi hinduistų nacionalistų partiją, kuri reikalauja, kad Indijos komunistų partijos (marksistų) vadovaujama Keralos valstijos vyriausybė apskųstų teismo sprendimą.

Valstijos valdžia pranešė suėmusi apie 2 tūkst. žmonių, neleidusių 10-50 metų mergaitėms ir moterims patekti į šventyklą, kai ji atsidarė prasidedant penkioms maldų dienoms, tačiau teismai paleido maždaug 1,5 tūkst. sulaikytųjų už užstatą.

Kelios grupės pareikalavo, kad Aukščiausiasis Teismas persvarstytų savo sprendimą. Pasak jų, pagrindinio šventyklos dievo Ajapano skaistybę gina Konstitucija, o bet kokio amžiaus moterys gali melstis kitose hinduistų šventyklose. Kai kurie hinduistų veikėjai laiko, kad menstruacijas patiriančios moterys yra nešvarios.

Teismas nagrinės šių grupių pateiktus skundus lapkričio 13 dieną.

Draudimas 1991 metais buvo patvirtintas Keralos Aukštojo Teismo ir galiojo iki šių metų rugsėjo, kai jį panaikino Aukščiausiasis Teismas.