„Dėl ekstradicijos: šie asmenys yra Saudo Arabijos piliečiai. Jie yra sulaikyti Saudo Arabijoje, tyrimas vykdomas Saudo Arabijoje, ir jie bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn Saudo Arabijoje“, – per regiono saugumo forumą Bahreino sostinėje Manamoje pareiškė ministras Adelis al Jubeiras.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį paragino Rijadą išduoti 18 Saudo Arabijos piliečių, kuriuos teisėsauga įtaria prisidėjus prie valdžią kritikavusio Saudo Arabijos žurnalisto J. Khashoggi nužudymo šios šalies konsulate Stambule.

Rijadas, beveik tris savaites tvirtinęs, kad nieko nežino apie Khashoggi buvimo vietą, galiausiai pripažino, kad žurnalisto žmogžudystė buvo „tyčinė“, tačiau neigė, kad įtakingasis Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas yra susijęs su šiuo nusikaltimu.

„Mes tai įveiksime“, – A. al-Jubeiras pareiškė gynybos forume.

„Ši byla, kaip sakiau, yra tiriama. Išsiaiškinsime tiesą. Priversime kaltuosius už tai atsakyti. Be to, sukursime mechanizmus, kad tai nepasikartotų ateityje“, – sakė jis.

Kadaise Saudo Arabijos karališkosios šeimos aplinkoje sukęsis J. Khashoggi prarado karališkųjų asmenų palankumą, kai Mohammedas bin Salmanas pernai buvo paskelbtas sosto įpėdiniu.

Žurnalistas išvyko į Jungtines Valstijas ir rašė straipsnius princą dažnai kritikavusiam laikraščiui „The Washington Post“.

J. Khashoggi paskutinį kartą matė įeinantį į Saudo Arabijos konsulatą Stambule spalio 2 dieną. Vyras ketino susitvarkyti dokumentus, reikalingus santuokai su Turkijos pilietybę turinčia sužadėtine Hatice Cengiz.

Moteris pareikalavo nubausti visus su sutuoktinio žmogžudyste susijusios asmenis „nuo aukščiausio iki žemiausio lygio“.