„Jie (Saudo Arabija) sekmadienį į Turkiją atsiunčia generalinį prokurorą“, – pranešė prezidentas. R. T. Erdoganas pridūrė, kad Ankara turi daugiau J. Khashoggi nužudymo įrodymų.

Pastaruoju metu Vašingtone gyvenęs ir JAV dienraščiui „The Washington Post“ straipsnius rašydavęs J. Khashoggi buvo nužudytas spalio 2 dieną, kai užsuko į savo šalies konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų. Saudo Arabija ištisas savaites tvirtino, kad reporteris saugiai išėjo iš konsulato, bet paskui pareiškė, kad jis mirė atstovybėje įsitraukęs į muštynes.

Saudo Arabijos prokuratūra ketvirtadienį pareiškė, kad Rijado režimo kritiko žurnalisto nužudymas šalies konsulate Stambule buvo iš anksto suplanuotas nusikaltimas.

Kur yra J. Khashoggi kūnas – iki šiol nežinoma.

Turkijos žiniasklaida yra paskelbusi nemažai kraupių J. Khashoggi nužudymo detalių.

R. T. Erdoganas tiesiogiai nekaltina dėl šio nusikaltimo Saudo Arabijos vyriausybės. Jis sakė, jog Ankara jau pasidalijo turima informacija su kitomis šalimis, įskaitant Saudo Arabiją, ir pridūrė, kad Turkija turi daugiau J. Khashoggi nužudymo įrodymų.

„Nėra taip, kad neturėtume daugiau informacijos ar dokumentų. Turime. Rytoj išauš nauja diena“, – sakė turkų lyderis.

R. T. Erdoganas yra sakęs, kad pirmasis Rijado pareiškimas po J. Khashoggi dingimo – Saudo Arabijos pareigūnai tvirtino, kad žurnalistas iš konsulato išėjo gyvas – buvo „vaikiškas“ ir nerimtas.

Turkijos prezidentas paragino Rijadą atskleisti, kas užsakė J. Khashoggi nužudymą ir kur yra jo palaikai.

„Jums reikia parodyti jo kūną“, – sakė R. T. Erdoganas.

Be to, prezidentas nurodė, kad 18 Saudo Arabijoje sulaikytų įtariamųjų žino, kas nužudė žurnalistą.

„Kaltininkas yra tarp jų. Jei taip ir yra, tai kas yra vietinis sąmokslininkas? Turite pasakyti“, – tvirtino Turkijos lyderis.

„Jei nepasakysite, Saudo Arabija neatsikratys šių įtarimų“, – pridūrė jis.

Trečiadienį R. T. Erdoganas ir Saudo Arabijos sosto lyderis princas Mohammedas bin Salmanas pirmąkart po J. Khashoggi nužudymo kalbėjosi telefonu.