Su kariuomenės ir teisėsaugos pareigūnais Kremliuje susitikęs V. Putinas pareiškė: „Ypatingai noriu atkreipti dėmesį į būtinybę rimtai sugriežtinti ginklų pardavimo kontrolę.„

„Laukiu konkrečių jūsų pasiūlymų, jie gali būti ir įstatyminio pobūdžio“, - Kremliaus interneto svetainėje cituojamas Rusijos prezidentas.

Apie ginklų kontrolės griežtinimą V. Putinas prabilo reaguodamas į Maskvos aneksuotame Kryme spalio 17 dieną įvykusį incidentą, kai 18-metis studentas Vladislavas Rosliakovas savo kolegijoje iš pradžių sukėlė sprogimą, o tuomet ėmė šaudyti į žmones ir nusišovė pats.

Iš karto po įvykio Rusijos vadovas dėl atakos apkaltino „globalizaciją“. Rusijos televizijos parodytuose stebėjimo kamerų įrašuose matyti, kad užpuolikas buvo apsirengęs kaip vienas iš šaulių, 1999-aisiais surengusių žudynes Kolumbaino mokykloje (JAV). Jos pareikalavo 13 gyvybių.

Rusijos žiniasklaidos kritikos sulaukė faktas, kad V. Rosliakovas turėjo teisę laikyti ginklą. Ji jaunuoliui buvo suteikta po to, kai jis išėjo šaudymo kursus ir jo būklę įvertino psichiatras.