„Manau, kad prezidentas Trumpas lauks (galimybės) pamatyti jus Paryžiuje, Paliaubų 100-ųjų metinių iškilmių užkulisiuose“, – Maskvoje susitikęs su V. Putinu pasakė J. Boltonas.

V. Putinas savo ruožtu atsakė: „Būtų naudinga tęsti tiesioginį dialogą su Jungtinių Valstijų prezidentu,.. pavyzdžiui, Paryžiuje, jei amerikiečių pusė tuo suinteresuota.“

Tiek D. Trumpas, tiek V. Putinas lapkričio 11-ąją dalyvaus Pirmojo pasaulinio karo pabaigos metinių minėjimo renginiuose; Paryžiuje tądien laukiama 60 valstybių lyderių.

Maskva: lapkričio 11-ąją Paryžiuje įvyks Putino ir Trumpo susitikimas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per artėjantį vizitą Paryžiuje lapkričio 11 dieną susitiks su JAV vadovu Donaldu Trumpu, antradienį pranešė rusų lyderio atstovas Jurijus Ušakovas.

„Per (JAV prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Johno) Boltono konsultacijas su mūsų užsienio politikos ir karine-politine komanda pasiektas išankstinis susitarimas dėl galimo abiejų prezidentų susitikimo Paryžiuje per renginius, skirtus paminėti Pirmojo pasaulinio karo pabaigą, o šį susitarimą mūsų prezidentas patvirtino per pokalbį su J. Boltonu“, – žurnalistams sakė J. Ušakovas.

Pasak jo, planuojama, kad po iškilmingų renginių Paryžiuje lapkričio 11-ąją „prezidentai surengs dvišalį susitikimą“.

J. Ušakovo teigimu, kiek truks tos derybos, priklauso nuo pačių D. Trumpo ir V. Putino.

„Tai bus normalus dvišalis susitikimas“, – pabrėžė Rusijos prezidento padėjėjas.

V. Putinas, antradienį susitikęs su J. Boltonu, aptarė galimybę tęsti dvišalį bendravimą aukščiausiu lygiu, nurodė J. Ušakovas.

„Be to, ir šiandienos susitikime su J. Boltonu čia, Kremliuje, buvo aptarti kai kurie tolesnių kontaktų aukščiausiu lygiu klausimai. Tačiau pirmiausia, kas dabar patvirtinta ir dėl ko susitarta – susitikimas Paryžiuje lapkričio 11-ąją“, – sakė jis.

J. Ušakovas pridūrė, kad V. Putinas ir D. Trumpas turės ir kitų galimybių susitikti, tačiau kol kas yra tik vienas konkretus susitarimas dėl derybų.

Paskutinį kartą JAV ir Rusijos prezidentai buvo susitikę liepą Helsinkyje. Po šio susitikimo D. Trumpas sulaukė griežtos kritikos už tai, kad per daug nuolaidžiavo savo Rusijos kolegai.

J. Boltonas pirmadienį buvo susitikęs su keliais aukšto rango Rusijos pareigūnais, o antradienį įvyko jo derybos su V. Putinu.

JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Maskvoje vieši D. Trumpui savaitgalį pareiškus, kad jis nori pasitraukti iš INF sutarties, prieš tris dešimtmečius pasirašytos tuomečio JAV prezidento Ronaldo Reagano ir paskutiniojo Sovietų Sąjungos lyderio Michailo Gorbačiovo.