Bet, kaip praneša naujienų agentūra „Kyodo“, kompanija „Kawakin Holdings“ tikina, kad duomenys buvo klastojami pavienių kontrolierių iniciatyva, o ne aukštas pareigas einančių vadybininkų nurodymu.

Vyriausybinės inspekcijos duomenimis, buvo suklastotos beveik šimto įvairių tipų įrangos charakteristikos. Ji buvo sumontuota 93-uose pastatuose visos šalies teritorijoje, taip pat ir ligoninėse. Šie demaskavimai nuskambėjo praėjus tik kelioms dienoms po to, kai didžiausia šalyje šios šakos kompanija KYB taip pat prisipažino klastojusi duomenis apie savo gaminamos antiseisminės įrangos patikimumą. Ji buvo sumontuota 70-yje pastatų, tarp kurių - aukščiausias pasaulyje Tokijo televizijos bokštas „Tokyo Skytree“, įspūdingi dangoraižiai, kuriuose įsikūrusi Japonijos sostinės administracija.

Anksčiau per vidaus patikrinimus paaiškėjo, kad grupė inspektorių dviejose KYB gamyklose ne mažiau kaip 10 metų nuolat klastojo duomenis apie įrangos charakteristikas. Dabar ten savo jėgomis atliekamas tyrimas, kuriam pasitelkta nepriklausomų specialistų. Aiškinamasi, ar kompanijos vadovybė buvo susijusi su duomenų klastojimu.