Saudo Arabijos užsienio reikalų ministerija tviteryje paskelbė nuotrauką iš susitikimo ir greta parašė: „Abiejų šalių santykiai vaidins svarbų vaidmenį Karalystės ateičiai“.

„Washington Post“ cituoja S. Mnuchino atstovą Tony'į Sayeghą, teigusį, kad susitikime, be kita ko, buvo kalbama apie J. Khashoggio nužudymo tyrimą, taip pat sankcijas Irakui, Saudo Arabijos ekonomiką ir kovą su terorizmu.

JAV iždo sekretoriaus apsilankymas pas Mohammedą bin Salmaną netikėtas todėl, kad kronprincas šiuo metu sulaukia milžiniškos tarptautinės kritikos. Turkų tyrėjai kaltina jį susijus su žurnalisto mirtimi. Rijadas tai neigia.

Karalystė savaitgalį pareiškė, kad Saudo Arabijos žurnalistas spalio 2 dieną žuvo per „muštynes“ savo šalies konsulate Stambule. Vakarai į tokią versiją reaguoja skeptiškai, nes Rijadas kelias savaites tikino, kad J. Khashoggis išėjo iš konsulato gyvas.

S. Mnuchinas šiuo metu keliauja po Artimuosius Rytus. Reaguodamas į žurnalisto nužudymą, jis, kaip ir nemažai Vakarų politikų bei verslininkų, atšaukė savo dalyvavimą antradienį Rijade prasidėsiančioje investuotojų konferencijoje „Future Investment Initiative“ (FII).