Anot jo, Saudo Arabija nežino, kur yra žurnalisto kūnas. Jo esą ieškoma.

Karalystė dėl J. Khashoggio mirties sulaukia didelio spaudimo, ypač - Vakaruose. Didžioji Britanija, Prancūzija ir Vokietija bendru pareiškimu paragino Saudo Arabiją imtis aktyvesnių veiksmų aiškinantis situaciją. Karalystės teiginiai turi būti įrodyti faktais, sekmadienį pareiškė trys šalys. Esą niekas negali pateisinti J. Khashoggio mirties.

Saudo Arabija šeštadienį pagaliau pripažino, kad žurnalistas J. Khashoggis spalio pradžioje žuvo Karalystės konsulate Stambule. Generalinės prokuratūros Rijade duomenimis, žurnalistas žuvo per kilusias grumtynes. Vis dėlto pasaulio šalių vyriausybės ir diplomatai skeptiškai reaguoja į šią Saudo Arabijos pateiktą versiją ir reikalauja tolesnio tyrimo.

Saudo Arabijos karalius ir kronprincas pareiškė užuojautą J. Khashoggio šeimai

Po režimo kritiko Jamalo Khashoggio mirties ir Saudo Arabijos karalius, ir jo sosto įpėdinis pareiškė užuojautą žuvusiojo šeimai. Apie tai pranešė valstybinė naujienų agentūra „Spa“.

Anot duomenų, karalius Salmanas telefonu kalbėjo su J. Khashoggio šeimos nariais. Užuojautą artimiesiems telefonu pareiškė ir kronprincas Mohammedas bin Salmanas. Salehas Khashoggis, nužudyto žurnalisto sūnus, padėkojo už užuojautą, teigiama pranešime. Tačiau apie pokalbių turinį daugiau duomenų nepateikiama.

Saudo Arabijos vadovybė po didžiulio tarptautinio spaudimo tik naktį į šeštadienį pripažino J. Khashoggio žūtį prieš dvi savaites konsulate Stambule. Oficialiai teigiama, kad tarp J. Khashoggio ir kelių asmenų konsulate kilo mirtinos grumtynės. Vakarų politikai tuo abejoja.

Turkų tyrėjai, anot žiniasklaidos, mano, kad žurnalistas konsulate buvo kankinamas, nužudytas ir sukapotas iš Saudo Arabijos atvykusio 15 agentų būrio.