Ne įrašui kalbėdamas su „The Newsweek“ žurnalistu, kuris kūrė straipsnį apie Saudo Arabijos valdžią, J. Khashoggi teigė nelaikąs savęs „opozicija“. Jo žodžiais, jis tiesiog nori „geresnės Saudo Arabijos“.

„Aš neraginu nuversti režimo, nes žinau, kad tai yra neįmanoma ir per daug rizikinga, ir nėra žmonių, kurie tai galėtų padaryti. Aš tiesiog noriu režimo reformos“, – sakė nužudytas žurnalistas.

Princą Mohammedą jis pavadino „senamadišku genties vadu“, kuris neturi jokio sąlyčio su neturtingais Saudo Arabijos piliečiais.

„Kartais jaučiu kad... jis nori džiaugtis pirmojo pasaulio ir Silicio slėnio vaisiais, kinu ir t. t., bet tuo pat metu jis nori valdyti taip, kaip Saudo Arabiją valdė jo senelis. Jis vis dar nemato žmonių. Kai jis pradės matyti žmones, tuomet prasidės realios reformos“, – „The Newsweek“ teigė J. Khashoggi.

Žurnalistas taip pat kritikavo tai, jog princas Mohammedas neturi „tinkamų patarėjų“.

Mohammedas bin Salmanas

„Jis Saudo Arabiją valdo pagal save, šalį jis veda link Saudo Arabijos vien pagal Mohammedą bin Salmaną“ – apgailestavo leidiniui „The Washington Post“ straipsnius rašęs žurnalistas.

J. Khashoggi paskutinį kartą buvo pastebėtas įeinantis į savo šalies konsulatą Stambule.

Jo dingimą ilgą laiką gaubė nežinia – Turkijos pareigūnai kaltino Saudo Arabiją, kad ši organizavo žurnalisto žmogžudystę ir atsikratė jo kūno.

Saudo Arabija ankstų šeštadienio rytą pagaliau pripažino, kad J. Khasshogi konsulate mirė po esą „muštynių“, nors anksčiau Rijadas teigė, jog žurnalistas iš konsulato išėjo gyvas ir sveikas.

Saudo Arabijos pareigūnai kol kas neskelbia kur yra J. Khasshogi palaikai.