JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, jog šis paaiškinimas, jo nuomone, yra įtikinamas, tačiau JAV aukšto rango įstatymų leidėjų jis nepatenkino.

Saudo Arabija pranešė, kad, vykstant tyrimui, buvo suimti 18 žmonių ir atleisti du aukšto rango pareigūnai, susiję su sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu (Mohamedu bin Salmanu), kuris dėl J. Khashoggi bylos patiria vis didėjantį spaudimą.

Su amerikiečių laikraščiu „The Washington Post“ bendradarbiavęs ir karalystės politikai bei sosto įpėdiniui kritikos nevengęs žurnalistas dingo spalio 2 dieną, nuvykęs į Saudo Arabijos konsulatą Stambule atsiimti dokumentų.

Jo mįslingas dingimas sukėlė tarptautinę krizę: Turkijos pareigūnai kaltino Saudo Arabiją, kad ji kaip valstybė organizavo šį nužudymą.

Jungtinėms Valstijoms grasinant sankcijoms, Saudo Arabija visgi pripažino, kad žurnalistas žuvo, nors anksčiau tai atkakliai neigė. Tačiau tebėra neaišku, ar princas Mohammedas yra kaip nors susijęs su šiuo incidentu.

Naujausią Rijado įvykių versiją pateikęs Saudo Arabijos generalinis prokuroras šeichas Saudas al-Mojebas (Saudas al-Modžebas) pareiškė, kad J. Khashoggi mirė po to, kai konsulate vykęs „pokalbis“ virto kivirču. Jokių duomenų apie tai, kur yra žurnalisto kūnas, jis neatskleidė.

„Tarp jo ir ... Saudo Arabijos konsulate Stambule jį sutikusių žmonių įvyko pokalbis, virtęs muštynėmis ... su piliečiu Jamalu Khashoggi, kuris po apsikumščiavimo mirė, teilsisi jo siela ramybėje“, – nurodoma generalinio prokuroro paskelbtame pranešime.