Nelaimė įvyko prie Amritsaro miesto šiaurinėje Pandžabo provincijoje, per hinduistų šventę Dašahrą žmonių miniai susirinkus ant traukinio bėgių pasižiūrėti, kaip deginama demoną Ravaną vaizduojanti lėlė, sakė politikas Pratapas Singhas Bajwa (Pratapas Singhas Badžva), vienas Kongreso partijos lyderių. Pasak jo, žmonės nepamatė artėjančio traukinio, o šis nespėjo sustabdyti.

Pandžabo vyriausiasis ministras Amarinderas Singhas sakė reporteriams, kad jam pranešta apie 50–60 žuvusiųjų.

Naujienų agentūra „Press Trust of India“ citavo teismo pareigūną Rajeshą Sharmą (Radžešą Šarmą), sakiusį, kad rasta jau pusšimtis kūnų, o dar mažiausiais 50 sužeistų žmonių atvežti į vieną valstybinę ligoninę.

„Aukų – daugiau kaip 50. Dabar prioritetas – nugabenti sužeistuosius į ligoninę“, – žurnalistams sakė Amritsaro miesto policijos komisaras S. S. Srivastava (S. S. Šrivastava).

Vienas įvykio liudininkas teigė, kad artėjantis traukinys netgi nesušvilpė ir dideliu greičiu pralėkė pro nelaimės vietą, esančią beveik už 465 km į šiaurę nuo sostinės Delio.

„Kodėl valdžia leido surengti fejerverkus taip arti geležinkelio bėgių?“ – klausė vyras ir sakė televizijai „Republic“, kad žuvo du jo broliai.

Kiti liudininkai teigė, kad aukos nesuvokė, jog atvažiuoja traukinys, nes tuo metu garsiai poškėjo fejerverkai.

„Buvo daug triukšmo, nes buvo leidžiami fejerverkai – panašu, kad jie neišgirdo artėjusio traukinio“, – naujienų agentūrai AFP įvykio vietoje sakė vienas policijos pareigūnas.

Dar vienas vienas liudininkas televizijai pasakojo, kad kilo „visiškas sąmyšis“, kai minioje buvę žmonės pastebėjo „labai greitai“ jų link judantį traukinį.

Kongreso partijos vietos politikė Navjot Kaur Siddhu (Navdžot Kaur Sidhu), į šventę pakviesta kaip garbės viešnia, sakė, kad toje vietoje švenčiama kasmet ir kad geležinkelio tarnybos buvo perspėtos liepti traukinių mašinistams sumažinti greitį.

Pasak jos, abipus geležinkelio stovinčiuose namuose gyvena daugybė žmonių.

Po šio tragiško įvykio nelaimės vietoje susirinko daug kaimų gyventojų, reiškusių pasipiktinimą, kad geležinkelio darbuotojai per šventę nepasirūpino žmonių saugumu.

Valstijos vyriausybės vadovas A. Singhas nurodė ištirti šį incidentą.

„Nepaprastai nuliūdintas traukinio avarijos Amritsare. Ši tragedija – draskanti širdį. Mano giliausia užuojauta mylimus žmones praradusioms šeimoms. Meldžiuosi, kad sužeistieji kuo greičiau pasveiktų“, – per „Twitter“ parašė Indijos premjeras Narendra Modi (Narendra Modis).

Jis pridūrė paprašęs pareigūnų nedelsiant suteikti visą įmanomą pagalbą.

Dideliame Indijos geležinkelių tinkle nelaimingi atsitikimai dažni ir kasmet nusineša beveik 15 tūkst. žmonių gyvybių, rodo 2012 metų vyriausybės ataskaita. Vis dėlto penktadienio tragedija yra viena pražūtingiausių šalyje per kelerius pastaruosius metus.

2016 metais rytų Indijoje 146 žmonės žuvo traukiniui nulėkus nuo bėgių.