Dėl daugybės svarbių temų, kaip „biudžetas, Europa ir imigrantai“, jis iki šiol neturėjo daug laiko pagalvoti apie pasiūlymą, sakė Italijos vicepremjeras ir ksenofobiškos „Lega“ partijos pirmininkas. „Iki gegužės dar daug laiko. Pamatysime, aš apie tai galvoju“, - tęsė jis.

45-erių M. Salvini nuo 2013-ųjų vadovauja partijai, kuri anksčiau vadinosi „Lega Nord“. Partija vykdo nacionalistinę ir ES kritišką politiką, kurios moto - „Italija pirmiau“. Kovą vykusiuose parlamento rinkimuose „Lega“ gavo 17 proc. balsų ir su populistiniu Penkių žvaigždučių judėjimu suformavo vyriausybę. Būdamas vidaus reikalų ministras, M. Salvini vykdo radikalios izoliacijos nuo pabėgėlių kursą.

Italijos vyriausybės santykiai su ES yra labai įtempti, abi valdančiosios partijos yra griežtos ES kritikės. Šiuo metu Roma su Briuseliu nesutaria dėl Italijos biudžeto.

Kartu su Prancūzijos dešiniąja populiste Marine Le Pen M. Salvini prieš dešimt dienų pradėjo bendrą kampaniją rinkimams į Europos Parlamentą. Tada jie griežtai užsipuolė ES ir pareiškė, kad Briuselio „bunkeryje“ sėdi tikrieji Europos „priešai“.