Anot duomenų, 2016-aisiais į Vokietiją turėjo atvykti iš viso trys teroristų būriai, kad pasirengtų atakai ir ją įvykdytų. Tikslas galimai buvo muzikos festivalis, skelbia Vokietijos stotys NDR ir WDR, taip pat laikraščiai Suddeutsche Zeitung“ ir „Zeit“.

Federalinė prokuratūra patvirtino išpuolio planus. „Mes labai anksti sužinojome apie išpuolio planus, todėl 2016 metų spalį pradėjome baudžiamąjį procesą, - sakė generalinis prokuroras Peteris Frankas. - Mums situacija šiuo atveju buvo labai konkreti ir tikėtina“.

Pagrindinį vaidmenį turėjo atlikti vokiečių sutuoktinių pora, kuri 2015 metų rudenį išvyko į Siriją ir čia prisijungė prie IS, skelbia žiniasklaida. Moteris, atsivertėlė, būdama Sirijos Rakos mieste, ieškojo moterų Šiaurės Vokietijoje, kurios sutiktų ištekėti už potencialių teroristų ir taip atverti jiems kelią į Vokietiją.

Planai buvo sužlugdyti atliekant tyrimą ir byrant IS. „Zeit“ rašo, kad sutuoktiniai 2017 metų spalį pasidavė kurdų tarnyboms. Abu jie nuo tada sėdi kurdų kalėjimuose Šiaurės Sirijoje.