2017 metų prezidento rinkimų kandidatas antradienį per kratą jo partijos būstinėje Paryžiuje buvo nufilmuotas piktai šaukiantis „Aš esu Respublika“ ir „Išlaužkit duris, draugai!“ Tada jis pastūmė vieną tyrėją.

Krata buvo atlikta prokurorams pradėjus tyrimą dėl įtariamų rinkimų kampanijos finansavimo taisyklių pažeidimų ir mokėjimų Europos Parlamento padėjėjams už fiktyvius darbus.

67 metų J.-L. Melenchonas apkaltino vyriausybę tyčia nusitaikius į jį ir pavadino reidą „politiškai motyvuotu“ ir „politinės agresijos“ aktu.

Šis Maroke gimęs politikas interviu televizijai BFMTV savo audringą reakciją aiškino kilme: „Aš turiu teisę supykti. Aš Viduržemio jūros (rasės).“

J.-L. Melenchono protrūkis, įskaitant pareiškimus „Mano asmuo yra šventas“ ir „Niekas negali manęs liesti“, iškart tapo hitu Prancūzijos socialinėje žiniasklaidoje. J.-L. Melenchonas bandė pasakyti, kad dėl jo, kaip išrinkto parlamentaro, statuso su juo nederėtų šiurkščiai elgtis.

Kontroversiškasis politikas, kuris vienas pirmųjų Prancūzijos politikoje ėmė naudoti filmuotą medžiagą ir socialinę žiniasklaidą, pats filmavo save per kratą ir tai tiesiogiai transliavo internete.

Jo partija „La France Insoumise“ („Nepalaužtoji Prancūzija“) nėra vienintelė, kurios finansus tikrina prancūzų pareigūnai. Panašus tyrimas vyksta dėl to, kaip Marine Le Pen (Marin Le Pen) vadovaujamas kraštutinių dešiniųjų Nacionalinis sambūris (buvęs Nacionalinis frontas) naudojo Europos Parlamento lėšas.

J.-L. Melenchonas pernai kritikavo M. Le Pen dėl nebendradarbiavimo su tyrėjais.

Antradienį Nacionalinėje Asamblėjoje M. Le Pen netikėtai parėmė J. L. Melenchoną – savo nesutaikomą politinį ir ideologinį priešininką.