34 metų M. Suttonas buvo nušautas šeštadienį, kai Prancūzijos Alpėsi važinėjosi kalnų dviračiu savo pamėgtu taku. Devynerius metus su nušautu vyru gyvenusi ir kartu restorano verslą vysčiusi moteris teigia negalinti patikėti, kad jo nebėra, ir piktinasi kaltinimus jam metančiais: „Juk jis nebegali apsiginti, tai nesąžininga“.

M. Suttono motina Katrina dėl sūnaus netekties visai neliūdi: ji teigia netgi esanti dėl to laiminga. Štai ką ji parašė socialiniame tinkle „Facebook“: „Tikiuosi, kad supūsi pragare, Marcai Thomai Suttonai. Man apmaudu tik dėl to, kad tavo mirtis buvo staigi. Visiems, kurie skaito ir baisisi, pasakysiu štai ką: nesu koks išprotėjęs interneto trolis. Aš – jį į šį pasaulį atvedusi moteris. Jis buvo pabaisa. Kulka pakirto gyvulį. Šūvis buvo taiklus. Karma – kitaip nepasakysi“. Dėl vyro mirties džiūgauja ir jo buvusi mergina.

Netrukus viešai prabilo ir viena moteris, teigianti, kad nušautas dviratininkas ją iš viso puolė ir žagino maždaug šimtą kartų. Nukentėjusioji, kurios tapatybė dėl teisinių priežasčių neatskleidžiama, tvirtina, kad jai žinia apie mirtį buvo netikėta, tačiau džiugi.

„Jis buvo suknistas žagintojas, džiaugiuosi, kad nebegyvas. Išgirdusi, kad jį nušovė, pajutau palengvėjimą, man jis buvo sunki našta. Pajutau palengvėjimą, kad jis daugiau nieko nebenuskriaus. Jis nusipelnė būti nušautas kaip paskutinis gyvulys – jis buvo ne kas kita, o gyvulys. Sumedžiojo gerą grobį. Norėčiau, kad medžiotojas išsisuktų, nes jis mums visiems padarė paslaugą“, – teigia ji.

M. Suttono gyvenimo partnerė J. Watts tvirtina, kad visi tie kaltinimai – melas. Dviratininko tėvas Johnas Suttonas jau kreipėsi į policiją dėl buvusios žmonos Katrinos ir neįvardytos nukentėjusios moters teiginių. Jis tiki sūnaus nekaltumu ir pasiryžęs ginti jo garbę.

„Marcas, kurį pažinojau, buvo geras, mylintis, laimingas žmogus, kuris nė už ką nebūtų galėjęs ko nors nuskriausti. Kartu praleidome nuostabius devynerius metus, galvojome, kad kartu ir pasensime“, – sako moteris. Gerų žodžių nušautam vyrui negaili ir bičiuliai.

Netektį išgyventi J. Watts padeda į Prancūziją atvykusi jos motina, kuri žurnalistams sakė: „Labai palaikau savo dukrą tokią sunkią akimirką. Toks jausmas, jog žmonės kažkodėl mano turį teisę tokios tragedijos akivaizdoje šmeižti tą šeimą. Netrukus visi pamirš tą beprotišką istoriją, tačiau Marco šeimai ir draugams tekusio streso ir traumos atsikratyti nepavyks. Raginu ignoruoti tas visas nesąmones ir gerbti netektį išgyvenančiųjų ramybę“.

M. Suttoną seksualine prievarta kaltinanti moteris sako jį pažinojusį jau labai seniai, o nuo jo nekentėjusi ne mažiau nei šimtą kartų.

„Jis mane spardė, smaugė, prie kaklo spaudė peilius ir atsuktuvus, grasino mane nužudyti. Mušė, kartą nustūmė nuo laiptų, mašinos durelėmis buvo prispaudęs koją“, – teigia ji.

Nušauto vyro motina pritaria: jos sūnus visada garsėjo blogu elgesiu. Ji pasakojo, kad kartą mokykloje peiliu užpuolė kitą vaiką, būdamas vienuolikos buvo sulaikytas.

Buvusi M. Suttono mergina žurnalistams prisipažino „apsiverkusi iš palengvėjimo“, kai sužinojo, kad jis nušautas. Ir neslėpė apmaudo, kad internete apie jį atsiliepiama kaip apie tikrą angelą.