Iš įtariamojo buvo konfiskuota 4,6 mln. eurų vertės turto, įskaitant pilį, senovinį automobilį „Rolls Royce Phantom“ ir tris Salvadoro Dali meno kūrinius.

Sulaikytasis įtariamas sukčiavimu ir pinigų plovimu.

Sausį žandarmerija pradėjo tyrimą dėl įtartinų pervedimų, susijusių su pilies įsigijimu už 3 mln. eurų. Šią sumą sumokėjo viena Liuksemburgo įmonė, kurios pagrindinis naudos gavėjas buvo tas ukrainietis.

Prancūzijos tyrėjai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Europolo, Ukrainos ir Liuksemburgo, išsiaiškino, kad ukrainietis buvo ieškomas tėvynėje dėl korupcijos.

Vis dėlto Ukrainoje jam pavyko išvengti baudžiamojo persekiojimo, nes valdžios institucijoms buvo pateiktas netikras liudijimas apie jo mirtį.

„Per Prancūzijos, Liuksemburgo ir Ukrainos atstovų operatyvinį susitikimą Europole buvo nustatyta, kad įtariamasis ne tik yra gyvas, bet ir prabangiai gyveno Prancūzijoje“, – pabrėžiama Europolo paskelbtame pranešime.

Įtariamasis ir jo trys bendrininkai buvo suimti spalio 5-ąją. Sulaikytųjų vardai neskelbiami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)