Devynių puslapių pažymoje, kurią paviešino Ekvadoro svetainė „Codigo Vidrio“, rašoma, jog J. Assange'ui draudžiama „kištis į kitų valstybių vidaus reikalus“ ir imtis veiksmų, „galinčių pakenkti Ekvadoro geriems santykiams su kitomis valstybėmis“.

Kol kas nėra požymių, kad „WikiLeaks“ įkūrėjas priėmė tokias sąlygas dėl naudojimosi belaidžiu internetu Ekvadoro ambasadoje Londone, kur jis gyvena nuo 2012 metų, paprašęs suteikti jam prieglobstį.

Naujienų agentūrai „Associated Press“ kol kas nepavyko patvirtinti dokumento autentiškumo. Vis dėlto „Codigo Vidrio“ jau ne kartą viešino ambasados Londone vidaus susirašinėjimo medžiagą, o naujojoje pažymoje išdėstyti apribojimai atitinka sąlygas, kurias neseniai duodamas interviu AP įvardijo Ekvadoro prezidentas Leninas Moreno.

Naujienų agentūrai kol kas nepavyko gauti Ekvadoro užsienio reikalų ministerijos ir „WikiLeaks“ atstovų komentarų.

Tarp J. Assange'o ir jo priglaudusių ekvadoriečių jau ilgą laiką didėjo įtampa, ypač pernai, kai buvęs kompiuterių įsilaužėlis australas pradėjo reikšti pritarimą Katalonijos separatistams. Kovo mėnesį Kitas paskelbė, kad pradeda riboti J. Assange'o interneto prieigą.

Sekmadienį „WikiLeaks“ informavo, kad šio tinklapio įkūrėjui bus ir vėl leista naudotis internetu, bet nepatikslino, ar tai reiškia, kad jis priėmė Ekvadoro keliamas sąlygas.

Nutekintoje pažymoje daugiausiai kalbama apie saugumo ir komunikacijos klausimus, bet minimos ir kitos problemos, susijusios su J. Assange'o buvimu atstovybėje.

Pavyzdžiui, dokumente J. Assange'ui nurodoma palaikyti švarą tualete ir perspėjama, kad iš jo laikomas katinas gali būti atimtas ir perduotas gyvūnų prieglaudai, jeigu jis nesirūpins savo augintiniu.

J. Assange'as paprašė Ekvadoro suteikti prieglobsti, nes nuogąstavo, kad gali būti išduotas Švedijai, kur jam buvo pareikšti įtarimai lytiniais nusikaltimais.