„Vadovaujamės tuo, kad ten galėjo būti paimtas įkaitas. Nieko tikslaus kol kas nežinome, bet, anot įvairių šaltinių, ten įkaite buvo paimta moteris“, – sakė naujienų agentūros pašnekovė.

Anot jos, operacija prasidėjo 12 val. 45 min. (13 val. 45 min. Lietuvos laiku), o vietoje yra „labai daug policijos pareigūnų“.

Pati stotis šiuo metu yra apsupta.

Dw.com rašo, kad policija prašo gyventojų vengti teritorijos, kurioje vyksta operacija.

Leidinys skelbia, kad nežinomi asmenys įkaitais paėmė kelis žmones. Incidentas esą įvyko traukinių stotyje įsikūrusioje vaistinėje.

Vietos žiniasklaida skelbia apie nuaidėjusius šūvius.

Tuo metu naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad įkaite paimta viena moteris.

„Įtariame, kad tai įvyko arba „McDonald’s“ restorane, arba vaistinėje. Tikriausiai įkaite laikoma moteris, bet daugiau informacijos mes neturime“, – naujienų agentūrai sakė policijos astovas.

Vokiečių leidinys „Focus“ pranešė apie nuaidėjusius šūvius, tačiau policijos atstovai šios informacijos patvirtinti negalėjo.

NTV citavo vieną liudininkę, kuri tvirtino, kad restorane „McDonald's“ moteris buvo padegta, ji pagalbos bėgo į vaistinę.

Policija šių teiginių taip pat nepatvirtino.

Vokietijos policija pranešė, kad nežinomas vyras, kuris tikriausiai yra ginkluotas, pirmadienį Kelno centrinės geležinkelio stoties vaistinėje paėmė įkaitę.

„(Vieni) liudininkai pranešė girdėję šūvius, kiti kalbėjo apie dūmines bombas, bet mes kol kas nieko patvirtinti negalime“, – naujienų televizijai NTV sakė policijos atstovas.

„Užmezgėme kontaktą su užpuoliku“, – sakė jis ir pridūrė, kad policija bando išsiaiškinti, „ko šis vyras nori, kokie jo reikalavimai ir ar jis ginkluotas“.

Buvo dislokuoti policijos komandosai; paprastai judri geležinkelio stotis uždaryta visiems keleiviams ir traukiniams.