Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad minimoje zonoje esantys sukilėliai vėlai šeštadienį paleido kelis „minosvaidžio sviedinius į armijos pozicijas gretimoje Chamos provincijoje, nukaudami du karius“.

Be to, šeštadienį sukilėliai iš kai kurių demilitarizuotojo rajono dalių apšaudė Alepo provinciją, bet apie aukas nebuvo pranešta, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija.

„Tai pirmas aiškus susitarimo pažeidimas po sunkiosios ginkluotės atitraukimo. Šiame rajone neturėtų būti sunkiųjų ginklų, įskaitant minosvaidžio sviedinius“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Pagal opoziciją remiančios Turkijos ir režimo sąjungininkės Rusijos praėjusio mėnesio susitarimą, sukilėliai ir džihadistai turėjo iki spalio 10 dienos iš šios pasagos pavidalo zonos atitraukti visus sunkiuosius ginklus.

Pranešta, kad tai buvo padaryta iki termino; Ankara, sukilėlių grupės ir SOHR skelbė, kad rajone sunkiosios ginkluotės nebeliko.

Apie numanomą pažeidimą sekmadienį ryte taip pat pranešė Sirijos provyriausybinis laikraštis „al Watan“. Pranešime nurodoma, kad vakarinės Alepo provincijos dalims buvo smogta „raketomis ... ir sunkiaisiais ginklais, kurie iš (šaudymo) rajono turėjo būti atitraukti“.

Naujienų agentūros AFP korespondentas Alepo vakaruose pranešė apie minosvaidžių ugnį po kelias dienas trukusios ramybės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)