D. Trumpas šiame kontekste įvardijo ir savo dukrą Ivanką. Jis sakė girdėjęs, kad jos vardas minimas tarp kandidatų į šias pareigas. Ji tam „nuostabiai“ tikrų, kalbėjo prezidentas. Tačiau jis esą žinąs, kad tokiu atveju būtų apkaltintas nepotizmu - net jei pasaulyje nebūtų nieko, kas yra kompetentingesnis už Ivanką.

Pati Ivanaka atitinkamus spėliojimus tviteryje paneigė. Jai garbė yra dirbti Baltuosiuose rūmuose ir ji žino, kad prezidentas ras „puikų“ N. Haley įpėdinį. Ivanka pridūrė: „Tai nebūsiu aš“.

Prieš tai Ivanka Trump tviteryje rašė, kad Nikki Haley nuostabiai tarnavo Amerikai. Kartu ji paskelbė nuotrauką, kurioje ji su savo vyru Jaredu Kushneriu ir N. Haley. „Jaredas ir aš esame dėkingi už jos draugystę“, - rašė Ivanka.

N. Haley antradienį netikėtai paskelbė, kad metų pabaigoje paliks postą. D. Trumpas bendroje spaudos konferencijoje Baltuosiuose rūmuose sakė, kad greičiausiai per ateinančias dvi tris savaites paskirs įpėdinį.

D. Powell, Egipte gimusi buvusi investicinio banko „Goldman Sachs“ darbuotoja, iki metų pabaigos dirbo Baltuosiuose rūmuose vicepetarėja nacionalinio saugumo klausimais. Ji turėjo didžiulę įtaką vyriausybės Artimųjų Rytų politikai.