JAV Senatas šeštadienį po beprecedenčių partinių politinių ginčų nežymia persvara patvirtino B. Kavanaugh aukščiausiojo teismo teisėju. Tą pačią dieną jis buvo prisaikdintas neviešoje ceremonijoje siaurame rate. Pirmadienį buvo surengta jau iškilminga ir vieša prisaikdinimo ceremonija Baltuosiuose rūmuose.

Joje JAV prezidentas Donaldas Trumpas atsiprašė savo kandidato į teisėjus. „Mūsų šalies vardu aš norėčiau atsiprašyti Bretto ir visos Kavanaugh šeimos už siaubingą skausmą ir kančias, kurias jiems teko patirti“, - sakė jis.

D. Trumpas pakartojo kaltinimą, kad prieš B. Kavanaugh buvo vykdoma politiškai motyvuota kampanija, pagrįsta melu. Tai, ką teko išgyventi B. Kavanaugh, esą nebuvo nei sąžininga, ne padoru, nei teisinga. Amerikoje galioja nekaltumo prezumpcija, pabrėžė prezidentas.

B. Kavanaugh paskyrimo procesas užsitęsė, nes kelios moterys metė jam kaltinimus dėl seksualinio priekabiavimo. Teisėjas tai nuo pat pradžių kategoriškai neigė. D. Trumpas dabar negailėjo pagyrų B. Kavanaugh'ui ir sakė, kad jo kandidato nekaltumas įrodytas.

Pats B. Kavanaugh per ceremoniją teigė, kad jo patvirtinimo procesas Senate buvo „kontroversiškas ir emocionalus“. „Šis procesas baigtas“, - sakė jis. Jis priimąs darbą „su dėkingumu ir be kartėlio“. Antradienį B. Kavanaugh'as pradės eiti pareigas. Jis Aukščiausiojo teismo teisėju bus iki gyvos galvos.