„Konsulato pareigūnai negali apsisaugoti pasakę, kad jis išėjo iš pastato, – per spaudos konferenciją sakė Turkijos prezidentas. – Jei jis išėjo, turite įrodyti tai vaizdo įrašu. Tie, kas klausia turkų pareigūnų, kur jis yra, turėtų klausti, kad nutiko.“

Anksčiau žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad leidiniui „The Washington Post“ straipsnius rašęs žurnalistas J. Khashoggi buvo nužudytas kuomet įėjo į Saudo Arabijos konsulatą Stambule.

J. Khashoggi buvo Saudo Arabijos valdžios kritikas, todėl įtarimų šešėlis dėl jo įtariamo nužudymo krito būtent ant Rijado.

Žurnalistas į konsulatą ėjo atsiimti santuokai reikalingo oficialaus dokumento, bet „iš pastato nebeišėjo“, Turkijos valstybinei Anatolijos naujienų agentūrai sakė policija.

Buvęs vyriausybės patarėjas J. Khashoggi pernai išvyko į Jungtines Valstijas, kad išvengtų galimo arešto. Apie žurnalisto dingimą pranešė sužadėtinė, palydėjusi jį iki konsulato ir likusi laukti prie pastato. Jos teigimu, į vidų užėjęs žurnalistas taip ir neišėjo iš konsulato.

Savo ruožtu valstybinė Saudo Arabijos naujienų agentūra, cituodama neįvardytą pareigūną Stambulo konsulate, neigia, kad J. Khashoggi buvo nužudytas.

Tuo tarpu Saudo Arabijos princas Mohammedas penktadienį naujienų agentūros „Bloomberg“ publikuotame interviu teigė, kad Turkijos pareigūnai gali apieškoti konsulatą, kuris yra Saudo Arabijos teritorija.

„Mes esame pasiruošę leisti Turkijos vyriausybei apieškoti mūsų patalpas. Mes leisime jiems įeiti, ieškoti ir daryti viską, ką jie nori... Mes neturime, ko slėpti“, – sakė Mohammedas.