Žemesnės instancijos apeliacinis teismas rugsėjo mėnesį nepatenkino P. Madseno prašymo sušvelninti įkalinimo iki gyvos galvos bausmę.

„Jis nusprendė nesikreipti į Aukščiausiąjį Teismą“, – Danijos visuomeniniam transliuotojui DR sakė jo advokatė Betina Hald Engmark.

47 metų P. Madsenas, Danijoje garsėjęs tuo, kad statė povandeninius laivus ir raketas, neskundė teismo nuosprendžio, kuriuo buvo pripažinta jo kaltė dėl žurnalistės nužudymo 2017 metais.

P. Madsenas balandžio 25-ąją buvo pripažintas kaltu nužudžius, lytiškai užpuolus žurnalistę ir sukapojus jos palaikus. Teismas vienbalsiai nutarė, kad kaltinamasis priviliojo 30-metę moterį į savo paties pagamintą povandeninį laivą, pažadėjęs duoti jai interviu, kurį žurnalistė mėgino gauti keletą mėnesių.

M. Madsenas neigia nužudęs K. Wall ir tvirtina, kad ji žuvo per nelaimingą atsitikimą jo povandeniniame laive, tačiau prisipažino sukapojęs palaikus ir išmetęs juos į Baltijos jūrą.

„Jis nori užbaigti šią bylą ir tikisi, kad jo sąlygos kalėjime normalizuosis, – sakė B. H. Engmark. – Jis jaučia, kad kreipimasis į Aukščiausiąjį Teismą prailgins jo lankymo draudimą.“

Danijoje įkalinimas iki gyvos galvos paprastai reiškia, kad nuteistasis praleis apie 16 metų kalėjime, tačiau prireikus bausmė gali būti pratęsta. P. Madsenas siekė neterminuotą įkalinimą pakeisti ribotos trukmės bausme.

P. Madsenas sėdi kalėjime į vakarus nuo Kopenhagos, kur taip pat laikomi sunkūs nusikaltėliai, kuriems reikalingas psichiatro stebėjimas ir pagalba.

2017-ųjų rugpjūčio 10 dieną K. Wall, apdovanojimų pelniusi žurnalistė, įlipo į P. Madseno povandeninį laivą paimti interviu savo straipsniui.

Skrodimas parodė, kad K. Wall tikriausiai mirė uždususi arba dėl perrėžtos gerklės, bet palaikai buvo apirę ir tyrėjai negalėjo nustatyti tikslios mirties priežasties.