N.Sarkozy nurodė departamentų prefektams ir rajonų valdytojam taikyti šį įsakymą visiems užsieniečiams, įskaitant ir tuos, kurie turi dar galiojančius leidimus gyventi Prancūzijoje.

Dėl dalyvavimo nuo spalio 27 dienos nerimstančiose riaušėse "kaltinimai buvo pateikti 120 užsieniečių, tačiau ne visi jų šalyje gyvena nelegaliai", sakė ministras parlamente.

"Aš paprašiau prefektų nedelsiant juos deportuoti iš mūsų šalies teritorijos, tarp jų ir tuos, kurie turi gyventi šalyje leidžiančias vizas", - sakė jis.

Vyriausybė patvirtino dekretą, pagal kurį už saugumą atsakingi departamentų prefektai galės paskelbti komendanto valandą tuose rajonuose, kur, jų nuomone, ji yra reikalinga. Be to, policija galės vykdyti reidus, jei bus įtariama, kad kur nors neramiuose rajonuose yra laikomi ginklai.

Neramumų krečiamuose imigrantų rajonuose daugiausiai gyvena išeiviai iš buvusių Prancūzijos kolonijų Šiaurės ir Vakarų Afrikoje, įskaitant Alžyrą, Maroką, Malį, Mauritaniją ir Tunisą.

Nors dauguma riaušėse dalyvaujančių jaunuolių yra Prancūzijoje gimę, mokęsi jos piliečiai, tačiau yra ir tokių, kurie teturi leidimą gyventi pas savo šeimos narius.

Dauguma prancūzų pritaria komendanto valandos paskelbimui, kad būtų nuslopinti jau dvi savaites trunkantys neramumai, ir nepalaiko riaušininkų, rodo visuomenės apklausa, kurios rezultatai paskelbti trečiadienį.

Maždaug 73 proc. apklaustųjų pritarė vyriausybės sprendimui įgalioti vietos valdžios pareigūnus naktimis paskelbti komendanto valandą, rodo CSA apklausos rezultatai, kuriuos skelbia laikraštis "Le Parisien".

Paklausti, kaip vertina riaušes, 58 proc. respondentų sakė esantys šokiruoti, 28 proc. - nepatenkinti, 12 proc. - suprantantys ir tik 1 proc. - pritariantys.

Trečiadienį įsigaliojo Prancūzijos vyriausybės dekretas, kuriuo daugumoje didžiųjų miestų dėl riaušių paskelbiama nepaprastoji padėtis. Antrame dekrete nurodomos teritorijos, kuriose skelbiama nepaprastoji padėtis ir tarp kurių yra visas Paryžiaus regionas ir maždaug 30 kitų miestų, tokių kaip Tulūza, Marselis, Nica, Ruanas, Strasbūras, Lilis, Dižonas ir Avinjonas.

Antradienį vyriausybė nusprendė taikyti 1955 metų įstatymą, pagal kurį galima skelbti komendanto valandas, išduoti namų arešto orderius ir drausti būriuotis viešose vietose.

Šio įstatymo, kuris buvo priimtas siekiant nuslopinti neramumus prasidedant Prancūzijos karui Alžyre, veikimas gali būti pratęstas po 12 dienų.