Kaip praneša vietos žiniasklaida, šią protesto akciją organizavo kelios feminisčių organizacijos. Jos dalyviai, daugiausia moterys, skandavo šūkius: „Žinome tiesą“, „Kavanaugh melavo prisiekęs“, „Ne. Kavanaugh turi pasitraukti“.

Dauguma protestuotojų vilkėjo juodus sportinius marškinėlius, o rankose laikė plakatus su užrašais: „Moterys turi būti išgirstos“ ir „Mūsų teismai – mūsų gyvenimai“.

Anksčiau ketvirtadienį Federalinis tyrimų biuras pristatė ataskaitą apie tyrimą dėl B. Kavanaugh. Baltieji rūmai joje nerado kaltinimų dėl lytinio smurto patvirtinimo. Tuo tarpu Senate ataskaita išprovokavo rimtų nesutarimų tarp respublikonų ir demokratų.

Prezidentas D. Trumpas savo ruožtu pareiškė, kad demokratai niekada nebus patenkinti dalykais, susijusiais su jo kandidatu, nepriklausomai nuo to, kiek tyrimų atliktų FTB.

„Jau septintą kartą FTB atliko tyrimą teisėjo B. Kavanaugh atžvilgiu. Net jei atliktume šimtą tyrimų, obstrukcionistams demokratams to vis tiek būtų maža“, – parašė D. Trumpas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Planuojama, kad galutinis balsavimas dėl B. Kavanaugh skyrimo gali įvykti jau ateinantį savaitgalį. Senato daugumos lyderis Mitchas McConnellas (Mičas Makonelas) penktadienį paskyrė procedūrinį balsavimą dėl teisėjo kandidatūros svarstymo nutraukimo. Jei dauguma senatorių tam pritars, prasidės 30 valandų laukimo laikotarpis, kuriam pasibaigus Senatas galės surengti galutinį balsavimą dėl B. Kavanaugh skyrimo.

D. Trumpas liepos 10 dieną pasiūlė B. Kavanaugh skirti Aukščiausiojo Teismo teisėju. Demokratų partija pasisakė prieš šią kandidatūrą.

Rugsėjo viduryje dienraštis „The Washington Post“ paskelbė universiteto profesorės Christine Blasey Ford pareiškimą, kuriame moteris tvirtino, kad 1982 metais girtas B. Kavanaugh mėgino ją išžaginti per vieną vakarėlį. Tuo metu jie abu mokėsi elitinėse privačiose vidurinėse mokyklose Vašingtono priemiestyje.

B. Kavanaugh kategoriškai neigia įtarimus ir tvirtina, kad jokio užpuolimo niekada nebuvo. Jis kaltino demokratus sugriovus jo reputaciją, o mūšį dėl jo paskyrimo patvirtinimo pavadino „nacionaline gėda“.

Ketvirtadienį viename straipsnyje leidinyje „The Wall Street Journal“ B. Kavanaugh pareiškė esantis „nepriklausomas ir nešališkas“. Šis itin neįprastas pareiškimas pasirodė teisėją užplūdus kritikos bangai po jo liudijimo Senato komitete dėl kaltinimų nederamu seksualiniu elgesiu.

„Esu nepriklausomas, nešališkas teisėjas“, – sakoma jo straipsnio antraštėje.