39 metų Williamas Clyde'as Allenas III buvo suimtas Logano miestelyje valstijos šiaurėje, sakė prokuratūros atstovė Melodie Rydalch.

Kiek anksčiau pareigūnai patvirtino atliekantys tyrimą dėl dviejų vokų, kuriuose buvo nerimą sukėlusios medžiagos. Iš pradžių įtarta, kad tai gali būti ricinas, bet vėliau nustatyta, kad vokuose buvo ricinmedžio sėklų, iš kurių išgaunamas šis nuodas. Nurytos šios sėklos gali pakenkti.

FTB nurodė, kad per jo agentų trečiadienio operaciją Jutoje buvo aptikta potencialiai pavojingų cheminių medžiagų, bet daugiau detalių nepateikė. Advokatas W. C. Allenui kol kas nepaskirtas.

Įtartini laiškai, adresuoti gynybos sekretoriui Jamesui Mattisui ir JAV karinių jūrų pajėgų vadui admirolui Johnui Richardsonui, pirmadienį buvo izoliuoti pašto tikrinimo centre ir perduoti FTB. Jokie žmonės nenukentėjo, nė vienas iš šių laiškų nepateko į Pentagoną. J. Mattisas šią savaitę lankosi Europoje.

Įtartinas vokas su nežinomu turiniu pirmadienį taip pat buvo nusiųstas prezidentui. Slaptoji tarnyba nurodo, kad jis nepasiekė Baltųjų rūmų.

W. C. Allenas kariniame jūrų laivyne tarnavo nuo 1998 iki 2002 metų, rodo laivyno įrašai. Jis buvo žalos valdymo specialisto mokinys.

Dveji metai po to, kai išėjo iš laivyno, jis buvo apkaltintas vaiko lytinio išnaudojimo byloje, susijusioje su dviem mergaitėmis, rodo teismo dokumentai. Jis vėliau pripažino kaltę dėl lengvesnių nepriežiūros ir išnaudojimo kaltinimų, ir neprivalėjo registruotis kaip lytinis nusikaltėlis.

Tais pačiais metais viena moteris atskiroje byloje paprašė teismo uždraudimo jam prie jos artintis. Jis ginčijo jos tvirtinimus, kurie viešai nedetalizuojami, bet sutiko su teismo uždraudimu.

2008 metais W. C. Allenas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl bandymo užpulti sunkinančiomis aplinkybėmis ir maždaug pustrečių metų praleido kalėjime, nurodė pareigūnai. Į laisvę jis išėjo 2011-aisiais.

Nauji kaltinimai jam turėtų būti pateikti vėliau šią savaitę.