Trečiadienį į sceną Didžiosios Britanijos premjerė žengė šokdama pagal legendinės švedų grupės ABBA dainą „Dancing Queen“. Tikriausiai taip linksmai ji bandė atsikirsti kritikams, kurie išsityčiojo iš jos šokio per vizitą Arfikoje rugpjūčio pabaigoje.

Tuomet britų bulvarinis leidinys „The Sun“ rašė, kad iš dėl savo nerangaus ir nelankstaus stiliaus kritikų kažkada „Maybot“ („Robotu May“) pramintos premjerės niekas nesitikėjo šokio.

Th. May pamėgino šokti trijų dienų vizito Afrikos žemyne pradžioje paskelbdama apie stipendijų programą. Premjerė vaizdo įraše užfiksuota linguojanti iš vienos pusės į kitą ir bandanti šokčioti aukštyn bei žemyn drauge su ją pasveikinusia energingai šokančių Keiptauno vaikų grupe.

Portalas „Sky News“ pranešime apie šį šokį net svarstė, gal ši politikė turi dvi kaires kojas, nes „net nejauku žiūrėti šį vaizdo įrašą“.

Trečiadienį per valdančiosios Konservatorių partijos kasmetinį suvažiavimą Th. May vėl ryžosi pajudėti šokio ritmu.

Socialinių tinklų vartotojai sureagavo žaibiškai.

BuzzFeed“ reporteris socialiniame tinkle „Twitter“ publikavo pirmąsias reakcijas po Th. May šokio.

„Kaip Theresai May sekasi kalba?“ – paklausė reporteris ir publikavo pasisakymų kompiliaciją iš socialinio tinklo.

„Theresa May šoka“, „O dieve, Theresa May iš tiesų šoko pagal „Dancing Queen“, „Šokis pagal „Dancing Queen“ yra reginys, kurio nepamirši“, „Nejau aš iš tikrųjų tai mačiau?“ – tokių reakcijų jau sulaukta „Twitter“.

Visgi salėje susirinkę Konservatorių partijos nariai audringais aplodismentais palydėjo Th. May šokį.