Šią informaciją patvirtino vienas svarbiausių demokratų veiksmų komitetų „Senate Majority PAC“, siekiantis, kad partija iškovotų daugumą Kongreso aukštuosiuose rūmuose.

„M. Bloombergas yra kritiškai svarbus mūsų sąjungininkas kovoje dėl vietų Senate kiekviename mūsų šalies kampelyje. Jo indėlis - dar vienas ženklas, kad demokratai turi realią galimybę susigrąžinti daugumą Senate“, - pareiškė komiteto vadovas J. B. Poerschas.

Kaip rašo „The Washington Post“, anksčiau M. Bloombergas pervedė demokratams 80 milijonų dolerių. Tad bendrą jo aukų Demokratų partijai suma šiais metais jau pasiekė 100 milijonų dolerių.

Lapkričio 6 d. įvyksiančiuose rinkimuose bus renkami 35 iš 100 senatorių, visi 435 Atstovų Rūmų nariai, taip pat 39 gubernatoriai. Paprastai per vidurio kadencijos rinkimus partija, prieš dvejus metus laimėjusi kovą dėl Baltųjų rūmų, praranda vietų Atstovų Rūmuose.

Dabar respublikonų ir demokratų santykis Atstovų Rūmuose - 236 prieš 193, šešios vietos yra laisvos. Kad galėtų kontroliuoti Kongreso žemuosius rūmus, demokratai turi papildomai iškovoti 25 mandatus. Senate respublikonai turi nedidelę persvarą: 51 balsas prieš 47. Du senatoriai yra nepriklausomi, bet paprastai jie prisijungia prie demokratų.