A. Merkel pagal pasitikėjimą užima pirmąją vietą tarp penkių šalių lyderių, apie kuriuos buvo klausiama. JAV prezidentas šiame penketuke liko paskutinis. Prieš jį yra Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas (pasitikėjimas: 30 proc.) ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (pasitikėjimas: 34 proc.). Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu pasitiki 46 proc. apklaustųjų. Apklausoje dalyvavo per 26 000 žmonių.

Vokietijoje pasitikėjimas D. Trumpas yra gerokai mažesnis už vidurkį: čia respublikonu pasitiki tik 10 proc. žmonių. Panašiai žemas rodiklis yra Prancūzijoje, kur pasitikėjimas JAV prezidentu tesiekia 9 proc. Mažiausio pritarimo - tik 6 proc. - D. Trumpas sulaukia Meksikoje.

Tuo tarpu visiškai kitaip JAV prezidentą vertina žmonės Izraelyje: čia pritarimas jam šoktelėjo nuo 56 proc. 2017 metais iki 69 proc. dabar. D. Trumpas priėmė sprendimą JAV ambasadą perkelti iš Tel Avivo į Jeruzalę.

Labiausiai A. Merkel pasitikima Nyderlanduose (85 proc.), Švedijoje (82 proc.) ir Prancūzijoje (78 proc.). Vokietijoje pasitikėjimo ja rodiklis yra 68 proc. Tai yra 13 procentinių punktų mažiau nei 2017-aisiais. Mažiausio pasitikėjimo kanclerė sulaukia ES šalyse Graikijoje (15 proc.), Vengrijoje (31 proc.) ir Lenkijoje (37 proc.).

Teiginiui, kad JAV šiandien vaidina svarbesnį vaidmenį nei prieš dešimt metų, pritarė 31 proc. apklaustųjų, 25 proc. tai paneigė. 35 proc. mano, kad vaidmuo nepasikeitė. Tuo tarpu smarkiai pakito nuomonė apie Kiniją: 70 proc. apklaustųjų nurodė, kad Kinijos vaidmuo praėjusį dešimtmetį išaugo. Lyderiaujančiai ekonomine galia ir toliau daugiausiai žmonių - 39 proc. - laiko JAV. 34 proc. mano, kad šis vaidmuo tenka Kinijai.