Kalkuta yra Vakarų Bengalijos sostinė. Šioje valstijoje daug metų klesti politinis smurtas ir nužudoma daug konkuruojančių politinių partijų aktyvistų.

„Po keturių aukštų pastatu šalia turgaus sprogo savadarbė bomba. Nukentėjo dešimt žmonių, keturi iš jų – sunkiai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Barakpuro policijos komisaras Rajeshas Kumaras Singhas.

„Per sprogimą nukentėjęs aštuonmetis vaikas ligoninėje mirė. Tiriame visas galimas įvykio versijas“, – sakė pareigūnas, atsisakęs įvardyti galimus įtariamuosius.

Liudininkai vietos žiniasklaidai pasakojo, kad sprogimas buvo labai galingas ir išdaužė aplinkinių pastatų langus.

Policija nurodė, kad įvykio vietoje dirba kriminalistai, renkantys įkalčius.

Dvi įtakingiausios politinės jėgos Vakarų Bengalijoje – valdantysis Indijos Trinamulo kongresas (TMC) ir Indijos komunistų partija (marksistai, CPI-M) – seniai kaltina viena kitą dėl savadarbių bombų sprogdinimų ir kitokių smurtinių nusikaltimų.

Ministro pirmininko Narendros Modi dešiniojo sparno partija „Bharatiya Janata“, pastaraisiais metais sustiprinusi savo pozicijas šioje valstijoje, taip pat kaltina savo politinius varžovus smurtu.

Indijos naujienų agentūra „Press Trust of India“ citavo vietos politiką, TMC narį Panchu Roy, sakiusį, kad jis buvo antradienio sprogdinimo taikinys. Šio politiko biuras įsikūręs pastate, kurį sudrebino sprogimas.

„Tai buvo iš anksto suplanuotas sprogimas... Jie planavo nužudyti mane bei kitus mano kolegas iš TMC, kad pakurstytų paniką ir tokiu būdu sustiprintų savo pozicijas regione“, – sakė P. Roy, tačiau konkrečių įtariamųjų neįvardijo.