Galimas užsakymas turėtų padėti bendrovei susigrąžinti naikintuvų eksporto viltis po to, kai kompanija pralaimėjo konkursą dėl Singapūro užsakymo.

"Finmeccanica" derasi su Turkija, kurios pilotai jau turi patirties dirbti su itališkais naikintuvais, o jos partnerė "BAE Systems" dėl "Eurofighter Typhoon" pirkimo veda derybas su Saudo Arabija. "Labai neseniai gavome prašymą pateikti informacijos", - teigė "Finmeccanica" atstovas "Eurofighter" programoje Karlas Mansučis (Karlo Mancusi).

"Didžiausias dėmesys kaip visada yra skiriamas techniniams duomenims ir technologijų perdavimui", - sakė jis.

Pasak jo, Turkija ketina įsigyti "daugiau nei 100" naikintuvų, kurie, anot analitikų, vyriausybės bus naudojami gynybai ne tik nuo tradicinės priešininkės Graikijos, bet taip pat ir nuo Irano bei buvusių sovietinių valstybių, esančių į šiaurę nuo Turkijos. Kiekvienas iš lėktuvų yra vertas maždaug 60 mln. eurų.

"Mes tikime, kad šita šalis yra mūsų galimybė", - teigė "Finmeccanica" antrinės įmonės "Alenia Aeronautica" generalinis direktorius Antony Perfetti.

"Finmeccanica", "BAE" bei "EADS" Didžiajai Britanija, Vokietijai, Italijai ir Ispanijai jau pristatė maždaug 60 iš 620 "Eurofighter Typhoons" naikintuvų.

Austrija užsakė 18 lėktuvų, tačiau nesėkmės konkursuose dėl naikintuvų tiekimo Pietų Korėjai bei Singapūrui verčia abejoti kompanijų planais parduoti 800 lėktuvų.

"Finmeccanica" atstovas teigė, kad Saudo Arabija, Graikija ir Danija yra labiausiai tikėtinos naikintuvų pirkėjos. "Eurofighter Typhoons" konkuruoja su Prancūzijos bendrovės "Dassaul Aviation" "Rafale" bei "Boeing" F-15.