„Sprogimas įvyko DLR Komunistų partijos suvažiavime. Trys žmonės nukentėjo išeidami iš pastato“, – jis sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Šios partijos narys Genadijus Fomenka žurnalistams sakė, kad vienas iš nukentėjusiųjų per sprogimą yra kandidatas į DLR lyderio postą Igoris Chakimzianovas.

„Sprogimo metu pastate buvo apie 50 žmonių. Sprogimo vietoje rastas paketas. Nukentėjo dvi moterys; viena jų smarkiai apdegė. Taip pat nukentėjo Igoris Chakimzianovas – kandidatas į DLR lyderio postą“, – nurodė G. Fomenka.

Šią informaciją patvirtino DLR Komunistų partijos vadovas Borisas Litvinovas.

„Igoris Chakimzianovas patyrė nudegimų, jų pobūdis dabar nustatinėjamas. Tačiau jis sąmoningas; pavojaus gyvybei nėra“, – sakė jis.

B. Litvinovas sakė žurnalistams, kad sprogimas įvyko partijos būstinėje, kurioje vyko suvažiavimas, ir kad pastatas buvo smarkiai apgadintas – išdegė keletas patalpų pirmajame aukšte.

„Tai mūsų pastatas: šiandien suvažiavimo darbe dalyvavo 307 delegatai. Baigiantis suvažiavimui surengiau pasitarimą. Pasitarimui baigiantis ėjom iš kambario, ir tuo metu driokstelėjo sprogimas – tiesiog mūsų akivaizdoje. Smarkiai nukentėjo miesto komiteto sekretorė Irina Jakina, jai daugelyje vietų skeveldros sužeidė kūną ir veidą. Taip pat hospitalizuoti dar du žmonės“, – nurodė jis.

Separatistų teisėsaugos tarnyba nurodė, kad sprogimo galia prilygo 100–150 gramų trotilo, ir pridūrė, kad nukentėjusiųjų yra mažiausiai keturi.

Ankstesnis Aleksandras Zacharčenka žuvo rugpjūčio 31-ąją per bombos sprogimą Donecko miesto centre esančioje kavinėje „Separ“. Separatistai dėl šio incidento kaltino Kijevo specialiąsias tarnybas, bet Ukraina šiuos kaltinimus neigė ir kėlė prielaidą, kad nužudymą organizavo A. Zacharčenkos varžovai arba įtampą siekianti padidinti Maskva.

Naujojo lyderio rinkimai turėtų įvykti lapkričio 11 dieną.