Respublikonų senatoriui Jeffui Flake'ui kiek anksčiau paskelbus, kad jis palaikys lytiniu smurtu kaltinamo B. Kavanaugh kandidatūrą, dvi moterys užspeitė politiką lifte, kai jis ruošėsi grįžti į Senato teismų komiteto posėdį.

Ašarojančios protestuotojos ragino senatorių persigalvoti dėl B. Kavanaugh.

Televizijos CNN operatoriai nufilmavo neįprastą sceną, kai viena iš moterų sutrikusiam J. Flake'ui pareiškė: „Pasakyk man – stoviu čia priešais tave – ar manai, kad jis sako tiesą šaliai?“

Kita moteris pareiškė, kad J. Flake'as ruošiasi leisti dirbti Aukščiausiajame Teisme žmogui, kuris yra „kažką išprievartavęs“.

Senatorius klausėsi moterų priekaištų beveik dvi minutes, kol lifto durys užsidarė. Jis joms pasakė, kad padarė pareiškimą ir netrukus komitetui pasakys daugiau.

CNN pranešėjas Jimas Scutto pakomentavo šią sceną: „Nemanau, kad kada nors esame tapę tokio momento liudininkais.“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasiūlė paskirti B. Kavanaugh dirbti Aukščiausiajame teisme, bet kelios moterys pareiškė, kad būsimasis teisėjas lytiškai smurtavo prieš merginas, kai buvo moksleivis ir studentas. Tačiau 53 metų B. Kavanaugh šiuos kaltinimus įnirtingai neigia.

Senato teismų komitetas, kuriame yra 11 respublikonų ir 10 demokratų, penktadienį balsuos dėl B. Kavanaugh paskyrimo turi balsuoti penktadienį. Jei komitetas jo paskyrimą patvirtins, šis klausimas bus pateiktas visam Senatui, kur respublikonai turi 51 vietą, o demokratai – 49 vietas.