Interneto apklausos, atliktos sociologijos instituto „Civey“ naujienų portalo t-online.de užsakymu, rezultatai buvo paskelbti ketvirtadienį – praėjus dviem dienoms po to, kai A. Merkel artimas sąjungininkas Volkeris Kauderis neteko konservatyviosios CDU/CSU frakcijos parlamente pirmininko posto.

Į klausimą, ar A. Merkel eis savo pareigas iki kadencijos pabaigos apie 55 proc. respondentų atsakė „tikrai ne“ arba „tikriausiai ne“.

Tuo metu 37,8 proc. apklaustųjų atsakė „tikrai taip“ arba „tikriausiai taip“, o dar 7,2 proc. nurodė negalintys atsakyti.

Dauguma teigiamai atsakiusių respondentų yra CDU/CSU šalininkai (62 proc.), o ankstyvą pasitraukimą kanclerei aktyviausiai pranašavo kraštutinės dešiniosios partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) (83,6 proc.) ir libertarinės Laisvosios demokratų partijos (FDP) (63,3 proc.) rėmėjai.

Apklausa buvo atlikta rugsėjo 25–26 dienomis; joje dalyvavo 5 099 žmonių.

Pažymėtina, kad „Civey“ ne kartą sulaukdavo kritikos dėl apklausų metodikos, nes užuot atsitiktinai rinkdamasis respondentus institutas leidžia balsuoti visiems norintiesiems.

Antradienį paaiškėjo, kad CDU/CSU frakcijos Bundestage lyderiu vietoj 13 metų šias pareigas ėjusio V. Kauderio buvo išrinktas mažai žinomas politikas Ralphas Brinkhausas.