A.Čepiga gimė 1979 metų balandžio 5 dieną nedideliame Nikolajevkos kaimelyje prie Rusijos ir Kinijos sienos. Sulaukęs 18 metų, jis įstojo į prestižinę Tolimųjų Rytų aukštąją kariuomenės vadovybės mokyklą (rus. DVOKU), kuri buvo įsikūrusi vos už 40 km nuo jo namų. Šioje mokslo įstaigoje buvo ruošiami ir GRU specialiosios paskirties karininkai. A. Čepiga baigė šią akademiją su pagyrimu ir išvyko tarnauti į 14-ąją GRU specialiosios paskirties brigadą. A. Čepigos padalinys (74854, vėliau – 20662) atliko svarbų vaidmenį II-ajame Čečėnijos kare. 2014 metų gruodį Vladimiro Putino nurodymu A. Čepigai buvo suteiktas Rusijos didvyrio vardas.

Štai kaip A. Čepigos „nuopelnus“ aprašė Amūro srities Ivanovsko rajono Savanoriškosios draugijos armijai, aviacijai ir laivynui remti (rus. DOSAAF) padalinio svetainė: „Didvyriu galima tapti ir mūsų, regis, taikiais laikais. Iš Nikolajevkos kaimo kilęs, 2001 metais DVOKU baigęs Anatolijus Vladimirovičius Čepiga tris kartus buvo pasiųstas į komandiruotę Čečėnijoje ir turi daugiau kaip 20 apdovanojimų bei pasižymėjimo ženklų. 2014 metų gruodį pulkininkui A. V. Čepigai už taikdariškos misijos atlikimą buvo suteiktas Rusijos Federacijos didvyrio vardas“.

Iš visko sprendžiant, „taikdariška misija“ buvo ne kas kita kaip įsiveržimas į Ukrainą (Rusijos karinė operacija Sirijoje tuo metu dar nebuvo prasidėjusi). 2014 metų pabaigoje A. Čepigos padalinys iš tikrųjų buvo pastebėtas prie sienos su Ukraina. Tačiau kokius tiksliai „žygdarbius“ atliko šis Rusijos didvyris, kol kas neaišku. Bet kokiu atveju DVOKU prie paminklo karininkui Konstantinui Rokosovskiui auksinėmis raidėmis iškalė jo pavardę.

Anatolijaus Čepigos nuotraukos

Savo Ruslano Boširovo alter ego A. Čepiga gavo po to, kai persikėlė į Maskvą, kur baigė Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo akademiją, kuri GRU žargonu vadinama „konservatorija“.

Kaip pavyko susekti A. Čepigą?

„The Insider“ ir „Bellingcat“ žurnalistai R. Boširovo ieškojo tarp absolventų, baigusių tas karines mokslo įstaigas, kuriose GRU pareigūnai ruošiami operacijoms užsienyje ir yra intensyviai mokomi užsienio kalbų. Viena iš tokių įstaigų yra DVOKU. Žinodami apytikrį R. Boširovo amžių, „The Insider“ ir „Bellingcat“ žurnalistai peržiūrėjo 2001 – 2003 metų absolventų nuotraukas. Vienoje iš jų, darytoje Čečėnijoje, pavyko pastebėti žmogų, šiek tiek primenantį R. Boširovą.

Nors iš šios fotografijos sudėtinga daryti kokias nors išvadas, ji tapo papildomu pretekstu ieškoti R. Boširovo būtent tarp DVOKU absolventų. Tolesnėms paieškoms pasitarnavo pačios mokslo įstaigos svetainė, kurioje buvo skelbiamos absolventų, tapusių Rusijos didvyriais, pavardės. Vienas iš jų – Anatolijus Čepiga – pagal savo amžių galėjo būti R. Boširovas ir, sprendžiant iš atvirų šaltinių informacijos, tarnavo Čečėnijoje, kaip ir žmogus iš aukščiau skelbiamos fotografijos.

Jo pavardė buvo aptikta vienoje duomenų bazėje, kur A. Čepigos gyvenamosios vietos adresas Chabarovske 2003 – 2005 metais sutapo su karinio dalinio, priskirto GRU specialiosios paskirties 14-ajai brigadai, adresu. Pastaroji aplinkybė sustiprino tikimybę, kad R. Boširovas ir A. Čepiga yra vienas ir tas pats asmuo.

Išrašas iš sistemos „Rosiskij pasport“

2014 metų išrašas iš sistemos „Rosiskij pasport“ patvirtino šią hipotezę.