Požeminio smūgio židinys buvo apie 18 km gylyje, 30 km į šiaurę nuo centrinės Sulavesio salos Dongalos miesto, informavo JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Stichijos padariniai tebėra vertinami, o Indonezijos nelaimių valdymo agentūra nurodė, kad žuvo vienas asmuo, o dar 10 buvo sužeisti. Be to nukentėjo dešimtys namų.

„Auka buvo sugriuvusiame pastate“, – sakoma agentūros pranešime.

Šalies meteorologijos ir geofizikos agentūra nurodė, kad drebėjimas neturėjo potencialo sukelti cunamį.

Dongalos gyventojas Mohammadas Fikri pasakojo, kad išbėgo iš savo namų, tačiau jo rajone didelės panikos esą nebuvo kilę.

„Viskas mano namuose siūbavo, o drebėjimas paliko ant mano sienos nedidelį įtrūkimą“, – pasakojo jis naujienų agentūrai AP.

„Tačiau tai nebuvo pirmas kartas. Praėjusią savaitę jutome žemės drebėjimą, kuris buvo stipresnis, taigi, šįkart nepanikavome, tik vengėme (likti) pastatuose, o dabar viskas grįžo į savo vėžes“, – pridūrė M. Fikri.

Nelaimių valdymo agentūros teigimu, požeminis smūgis Dongaloje buvo juntamas apie 10 sekundžių.

Indonezija, viena dažniausiai nuo stichinių nelaimių nukenčiančių valstybių, priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“ – tektoninių plokščių susidūrimo zonai, pasižyminčių itin dideliu vulkaniniu ir seisminiu aktyvumu.

Šią vasarą Lomboko salą supurtę kelis stiprūs žemės drebėjimai pareikalavo maždaug 555 žmonių gyvybių.

2004 metais vandenyno dugne netoli Sumatros krantų įvykusio 9,3 balo žemės drebėjimo sukeltas katastrofinis cunamis Indijos vandenyno regiono šalyse pražudė apie 220 tūkst. žmonių, tarp jų 168 tūkst. indoneziečių.