P. Verzilovas šiuo metu guli Berlyne įsikūrusioje klinikoje „Charite“, į kurią buvo atgabentas iš Maskvos, kur anksčiau buvo gydomas.

„Pussy Riot“ narys paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“, kad išbuvo „juodojoje bedugnėje“ 12 parų, o sąmonę atgavo prieš tris dienas. Jis pridūrė, jog „praleidžia dienas nuostabių nuodų draugiškoje kompanijoje“.

Aktyvistą gydantys vokiečių medikai praėjusią savaitę pavadino pranešimus apie jo apnuodijimą „labai tikėtinais“, bet pabrėžė, kad negali pasakyti, kaip tai nutiko, ar kas yra už tai atsakingas.

P. Verzilovas drauge su dar trimis „Pussy Riot“ narėmis Rusijoje atliko 15 parų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad liepą per Pasaulio futbolo čempionato finalą įbėgo į Maskvos Lužnikų stadiono aikštę. Tokiu būdu jie protestavo prieš Rusijos policijos žiaurumą.

Dar viena „Pussy Riot“ narė Nadežda Tolokonikova neseniai sakė naujienų agentūrai AP, kad P. Verzilovas buvo apnuodytas, nes tyrė trijų rusų žurnalistų mirtį Centrinės Afrikos Respublikoje. Šie žurnalistai liepą buvo nužudyti iš pasalos, tirdami vienos rusų samdinių grupės veiklą ir Maskvos interesus šioje šalyje.

Pasak N. Tolokonikovos, vienai jos kolegei aktyvistei pasirodė, kad jas Berlyne sekė nežinomi asmenys, ir dėl to kreipėsi į policiją.

Berlyno policija sako, kad pareigūnai palaiko ryšius su P. Verzilovu ir jo artimaisiais bei vertina padėtį. Policija nekomentavo, kokių konkrečiai priemonių gali būti imtasi.