Christine Blasey Ford ir Deborah Ramirez kaltinimai B. Kavanaugh nederamu lytiniu elgesiu sukėlė politinį skandalą, kuris gali sužlugdyti konservatoriaus teisėjo paskyrimą į Aukščiausiąjį Teismą.

Ch. Blasey Ford kaltina B. Kavanaugh ją užpuolus per vieną moksleivių vakarėlį, kai jie dar buvo paaugliai. Ji sutiko ketvirtadienį liudyti Senato Teismų komitete. Po jos parodymus turėtų duoti ir pats kaltinamasis.

Antradienį interviu televizijos ABC laidai „Good Morning Amerika“ S. Sanders pareiškė, kad Baltieji rūmai neprieštarauja, kad svarstyme dalyvautų ir antroji B. Kavanaugh kaltintoja D. Ramirez.

„Žinoma, mes tam neprieštaraujame ir (neprieštaraujame) tam, kad procesas įvyktų ketvirtadienį“, – pareiškė ji.

„Prezidentas dar kartą aiškiai pasakė: leiskime joms kalbėti, bet leiskime kalbėti ir teisėjui Kananaugh, leiskime jam papasakoti savo versiją, prieš leisdami kaltinimams nulemti jo ateitį“, – pridūrė ji.

D. Ramirez, buvusi B. Kavanaugh bendramokslė Yale'io (Jeilio) universitete, žurnalui „The New Yorker“ papasakojo, kad Vašingtono apeliacinio teismo teisėjas su ja taip pat nederamai elgėsi.

B. Kavanaugh per vieną vakarėlį jai demonstravo savo lytinius organus: bruko genitalijas jai į veidą ir privertė jas paliesti be jos sutikimo, rašė žurnalas.

B. Kavanaugh šiuos kaltinimus kategoriškai neigia ir žada kovoti su, jo teigimu, „grynu ir paprasčiausiu juodinimu“.