Olandų bei danų ambasadoriai ir britų reikalų patikėtinis buvo „informuoti apie Irano griežtus protestus dėl to, kad ... jų šalys priėmė kai kuriuos (ataką įvykdžiusios) teroristinės grupuotės narius“, sakoma oficialiosios naujienų agentūros IRNA pranešime.

Atsakomybę už šį retą išpuolį, kai užpuolikai šeštadienį šaudė į minią šalies pietvakariuose esančiame Ahvazo mieste, prisiėmė ir džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), ir vietos arabų separatistai. Irano pareigūnai kaltino JAV remiamą „užsienio režimą“.

Teheranas paragino Daniją ir Nyderlandus išduoti atakos „kaltininkus ir jų bendrininkus“, kad juos būtų galima teisti Irane, sakoma IRNA pranešime, cituojant Užsienio reikalų ministerijos atstovą Bahramą Qasemi (Bahramą Kasemį).

„Nepriimtina, kad Europos Sąjunga neįtraukia į „juoduosius sąrašus“ šių teroristinių grupių narių, kol jie neįvykdo nusikaltimo ... Europoje“, – sakė B. Qasemi.

Britų reikalų patikėtiniui, kuris buvo iškviestas nesant ambasadoriaus, buvo pasakyta, jog yra nepriimtina, „kad teroristinės grupės „al Ahvazi“ atstovui buvo leista prisiimti atsakomybę už išpuolį per Londone įsikūrusią televiziją“.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas turėjo omenyje grupę, kurią, kaip teigia Teheranas, remia jo nesutaikoma priešininkė Saudo Arabija.