Tyrimų valdybos centrą finansuojantis buvęs „Jukos“ valdytojas pranešė leidiniui „The Daily Beast“, kad tai buvo ne nežinomi ginkluoti asmenys. Jis sakė: „Pagal mūsų turimą preliminarią žmogžudystės versiją, tai buvo žudikai rusai“.

„Iš pradžių jie nušovė vieną iš trijų žurnalistų, paskui gavo įsakymą nušauti ir likusius“, – pareiškė M. Chodorkovskis.

Kaip rašoma leidinyje, M. Chodorkovskis „turi įrodymų, patvirtinančių šiuos pareiškimus, bet jų nepateikė“.

Straipsnyje „The Daily Beast“ taip pat rašoma, kad P. Verzilovas tapo žvėriškos užsakomosios žmogžudystės auka.

Vienas iš ten nužudytų žurnalistų – režisierius Aleksandras Rastorgujevas buvo artimas P. Verzilovo draugas. Ir pats „Mediazonos“ leidėjas netiki oficialiu pasikėsinimo į žurnalistus CAR tyrimu ir mano, kad Kremlius nenori išsiaiškinti tiesos apie žmogžudystės užsakovą.

Kaip dviejų nusikaltimų sąsajos patvirtinimą leidinys pateikia informaciją, kad dieną prieš P. Verzilovui atsiduriant ligoninėje su stipraus apsinuodijimo požymiais, jis gavo savo tiriamosios grupės ataskaitą su sensacingais duomenimis. Anot vienos iš „Pussy Riot“ lyderės Marijos Aliochinos, tarp iš CAR gautų medžiagų buvo pokalbių telefonu, rodančių, kad prieš pat filmavimo grupės žmogžudystę žurnalistų vairuotojui kelis kartus skambino vietos policininkas.

Piotras Verzilovas

Kiti „The Daily Beast“ šaltiniai pranešė, kad P. Verzilovas spėjo išsiųsti savo kolegoms pokalbių telefonu iš CAR duomenis.

Vis tik naujų pavardžių trijų rusų žurnalistų žmogžudystės byloje atskleidimas gali baigtis naujomis aukomis. Kaip teigė M. Chodorkovskis, „vietoje tariamų paskelbus tikras pavardes, nurodytas Piotro ataskaitoje ir minėtas jo draugų, gali atsirasti naujų aukų“.

„Labai prašau kolegų atkreipti dėmesį į tai, kas vyksta, ir nešifruoti Piotro draugų pateiktos informacijos“, – įspėjo jis.

M. Chodorkovskio duomenimis, CAR labai keistomis aplinkybėmis jau žuvo liudininkas rusų žurnalistų žmogžudystės byloje. Dar vienas šios bylos tyrėjas Maskvoje spėjo išvengti provokacijos – kaltinimo dėl informacijos ruošiamam prieš V. Putiną teroro aktui, – jam patarė išvykti iš Rusijos.

Verslininkas pabrėžė, kad jau nebereikia kalbėti apie paprasčiausią apiplėšimą (oficiali rusų filmavimo grupės žmogžudystės CAR versija).