Ši nelaimė įvyko šaliai dar neatsigavus po galingiausios šių metų audros, taifūno „Mangkhut“, Filipinų šiaurėje sukėlusio nuošliaužų, manoma, pareikalavusių daugybės gyvybių.

Nauja nuošliauža užfiksuota ketvirtadienį 6 val. vietos (1 val. Lietuvos) laiku turistų mėgstamoje Sebu saloje esančioje Tinaano gyvenvietėje.

Po kelias dienas nesiliovusių liūčių nuslinko status šlaitas, ir gelbėtojai bando surasti nelaimę išgyvenusius žmones.

„Suradome tris kūnus. Kiti patyrė nesunkių sužalojimų; nugabenome juos į ligoninę“, – žurnalistams sakė informavimo apie nelaimes pareigūnas Julius Regneris.

„Pagalbos darbai tęsiasi. Šioje vietoje yra apie 10-15 namų“, – pridūrė jis.

Kaip pranešė CNN, po nuošliauža vis dar yra įstrigusių žmonių. Gelbėtojai girdi jų balsus ir pagalbos šūksnius iš po žemių. Kai kurie artimiesiems siunčia SMS žinutes su nurodymais, kurioje vietoje jie buvo prieš nelaimę.

„Mangkhut“ svarbiame žemės ūkio regione šalies šiaurėje savaitgalį užtvindė pasėlius ir griovė namus. Nuo to laiko žuvusiųjų skaičius išaugo iki mažiausiai 81.

Tuo tarpu gelbėtojai kalnakasių mieste Itogone tebetęsia savo niūrų darbą, kastuvais ir plikomis rankomis kasdami purvą, užliejusį smulkiųjų kalnakasių būstus.

Šiame rajone dėl katastrofos buvo perspėjama dar iki „Mangkhut“, nes prieš tai beveik mėnesį rajoną merkė nuolatinės musoninės liūtys.

Daugiausiai aukų Filipinuose pareikalavusi audra yra „supertaifūnas“ „Haiyan“, per kurį 2013 metų lapkritį centrinėje šalies dalyje žuvo ar dingo daugiau kaip 7 350 žmonių.