Tikrasis moksleivio vardas – Tyleris Linfesty, tačiau socialiniuose tinkluose jis jau žinomas Vaikino languotais marškiniais pravarde, rašo usatoday.com.

Iš pradžių Bilingso mieste (Montanoje) vykusiame susitikime T. Linfesty stovėjo už D. Trumpo – taip, kad jo veidas matėsi pro prezidento petį. Tačiau neužilgo jo buvo paprašyta iš tos vietos pasišalinti, o galiausiai, kaip jis pats penktadienį sakė kanalui CNN, slaptosios tarnybos darbuotojai pažvelgė į jo dokumentus ir nurodė palikti renginį.

Remiantis vaikino žodžiais, niekas taip ir nepasakė, už ką būtent jis buvo išmestas iš renginio. Visgi jis įtaria, kad dėl to kaltas pernelyg dideliu susižavėjimu netrykštantis jo veidas per D. Trumpo sakomą kalbą.

T. Linfesty atskleidė, kad tiems, kuriems teko stovėti už prezidento, buvo liepta: „Turite rodyti entuziazmą, turite ploti, turite demonstruoti, kad pritariate Donaldui Trumpui.“

Jo ir jo draugo neva buvo paprašyta užsidėti kepuraites su užrašu „Make America Great Again“, bet jis tai padaryti atsisakė.

T. Linfesty stovėjo tokioje vietoje, kad buvo matomas daugelyje prezidentą filmavusių kamerų įrašų. Kai D. Trumpas sakė kalbą, vaikinas demonstravo įvairias reakcijas: tai pakeldavo antakius, tai nebyliai lūpomis tardavo atsakymus.

Tyleris Linfesty

T. Linfesty pripažino, kad su daugeliu prezidento teiginių nesutiko, tačiau prieštarauja ne viskam, kas buvo pasakyta.

Jis net patikino plojęs, kai D. Trumpas ėmė kritikuoti Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos susitarimą (NAFTA), taip pat tada, kai prezidentas pasakė, kad pergalė per 2016 metais vykusius pirminius rinkimus Demokratų partijos viduje buvo pavogta iš Bernie Sanderso.

T. Linfesty patvirtino, kad žinomumą jam pelniusios išraiškos, kurias tada demonstravo, atspindėjo natūraliai kylančias reakcijas į prezidento sakomus žodžius.

„Nemėginau reikšti protesto – tai tebuvo tikros ir nuoširdžios mano reakcijos“, – sakė T. Linfesty kanalui CNN.

Jis neigė, kad dalyvavo vien norėdamas surengti kažkokį spektaklį: jis, esą, tiesiog norėjo pamatyti prezidentą ir pasiklausyti jo kalbos.

„Tikrai negalėjau praleisti progos pamatyti Jungtinių Valstijų prezidentą“, – sakė jis.

Vis dėlto po kurio laiko D. Trumpo komanda nusprendė, kad cirko gana: prie T. Linfesty priėjo moteris ir pasakė, kad atsistos vietoj jo. Vaikino draugai taip pat buvo pakeisti.