Šeštadienį A. Tsipras atidarė prekybos mugę Tesalonikuose ir savo kalboje pažymėjo, kad pragyvenimo lygio gerinimas bus aptartas su kreditoriais ir susitariamo su jais bus laikomasi.

Tačiau mugės atidarymą aptemdė protestai, tūkstančiai žmonių išėjo į Tesalonikų gatves pasisakyti prieš vyriausybės taupymo priemones ir aukštą nedarbo lygį. Žmonės nešė plakatus su užrašais „Mes norime darbo, o ne begalinių mokesčių“.

Premjeras pabrėžė, kad Graikijos ekonomikos augimas, remiantis prognozėmis, turėtų pasiekti 2,5 proc. šiais metais, o nedarbo lygis, kuris prieš ketverius metus buvo 27,5 proc., nukrito iki 19,1 proc. Pasak jo, per ateinančius penkerius metus nedarbo lygis nukris iki 10 proc.

Anksčiau A. Tsipras ir JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas lankėsi mugėje įrengtame JAV paviljone. Sekretorius teigė, kad JAV įmonės suinteresuotos investuoti Graikijoje. O Graikijos žiniasklaida pranešė, kad JAV bendrovės jau pareiškė susidomėjimą galimybe įsigyti dvi graikų laivų statyklas.

Rugpjūčio 20 d. Graikija sėkmingai užbaigė trečią ir paskutinę finansinės paramos programą. Baigėsi aštuonerius metus trukusi tarptautinių paskolų programa, turėjusi padėti šaliai įveikti skolų krizę ir išlaikyti ją euro zonoje. Nuo dabar Graikijai tenka užduotis finansuoti save savarankiškai.