Taifūnas nusinešė 10 žmonių gyvybes, praneša BBC. Audra skaudžiausiai smogė vakarinei šalies daliai ir kliudė tokius didmiesčius, kaip Kyotas ir Osaka.

Skrydžių, traukinių ir keltų veikla buvo laikinai sustabdyta. Tūkstančiai Kyoto oro uoste įstrigusių keleivių jau evakuoti, tačiau jie turėjo praleisti didžiausią audros įkarštį oro uosto patalpose.

Vyriausybės atstovas spaudai Yoshide Suga pranešė, kad per audrą dar apie 300 žmonių buvo sužeista. Trečiadienio ryte raginimai evakuotis buvo išsiųsti 1,2 milijono žmonių. 30 tūkst. žmonių įteikti griežti (tačiau vis dar neprivalomi) reikalavimai evakuotis.

Atšaukti daugiau nei 800 skrydžių. Taifūnas, kurio vėjų greitis siekė iki 216 km per valandą, maždaug antradienio vidurdienį pasiekė Vakarų Japonijos krantus netoli rajonų, dar neatsigavusių po žmonių aukų pareikalavusių rekordinių šios vasaros liūčių.

Visuomeninio transliuotojo NHK reportažuose buvo matyti, kad tanklaivio viršus trenkėsi į tiltą, jungiantį oro uostą su Idzumisano miestu, bet apie sužeidimus nepranešta.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad aukštos bangos užliejo lėktuvų kilimo ir tūpimo takus ir dalį oro uosto rūsių. Visi skrydžiai Kansajo tarptautiniame oro uoste atšaukti.

Šią vasarą Japonija taip pat kentė rekordinę, žmonių gyvybių pareikalavusią karščio bangą, užėjusią po rekordinių liūčių kai kuriose vakarinėse ir centrinėse šalies dalyse, pareikalavusių daugiau kaip 200 gyvybių.

Ilgai trukusios liūtys liepos mėnesį sukėlė didelių potvynių ir daug žemės nuošliaužų. Buvo suniokoti ištisi kaimai, tūkstančiai žmonių turėjo palikti savo namus.

Potvyniai ir nuošliaužos daug aukų pareikalavo iš dalies todėl, kad žmonės nepaisė perspėjimų evakuotis, kurie nėra privalomi vykdyti.

Po tos stichinės nelaimės pareigūnai ragino žmones rimčiau vertinti perspėjimus ir pasirengti išvykti iš namų iškart, kai tokie perspėjimai paskelbiami.