Chemnico centre sustabdytas transportas, visur budi policijos pareigūnai.

Kol kas situacija rami, kai kurios parduotuvės tebedirba, nors didelė jų dalis uždaryta, gatvės atrodo ištuštėjusios. Tiesa, nedidelės grupės žmonių jau traukia į Chemnico centrą, kur ir vyks pagrindinės akcijos. Iš kai kurių jų kuprinių kyšo raudonos vėliavėlės, o iš to galima spėti, kad tai demonstracijų prieš dešiniųjų ekstremizmą dalyviai.

Į Danieliaus H. nužudymo vietą žmonės tebeneša gėlių, degina žvakutes.

Ant Karlo Markso paminklo, miesto simbolio, kabo didelis plakatas su užrašu „Chemnicas nei pilkas, nei rudas“. Agentūros dpa duomenimis, jį pakabino aktyvistų grupė, kurią sudaro vietos gyventojai, verslininkai, mokslo atstovai. Iniciatorių interneto svetainėje rašoma, kad jie „negali gyventi ir taikstytis su neapykanta, prievarta, nepakantumu ir visų pirma - su abejingumu“.

Prie K. Markso paminklo 16.00 val. vietos laiku (17.00 val. Lietuvos laiku) prasidės prieš migrantus nukreipta dešiniųjų radikaliųjų pažiūrų judėjimo „Pro Chemnitz“ akcija. Joje ketina dalyvauti tūkstantis žmonių. Pirmadienį analogiškoje demonstracijoje susirinko 6 tūkst. žmonių. Kaip pažymėjo laikraštis „Bild“, policijos duomenimis, į Chemnicą traukia neonacistai iš kitų šalių, įskaitant grupes žmonių iš Skandinavijos valstybių.

Netoli dešiniųjų susibūrimo vietos 15.00 val. (16.00 val. Lietuvos laiku) prasidėjo demonstracija „Širdis vietoj neapykantos“, kurią surengti ragino keletas Vokietijos politinių partijų, įskaitant socialdemokratus, profsąjungas, visuomenines organizacijas.

Neramumai mieste prasidėjo iškart po to, kai prieš savaitę buvo mirtinai subadytas 35-erių metų vokietis.