Drąsiomis politinėmis dramomis garsėjantis „Oskaro“ laureatas C. Gavras Graikijos valstybinei televizijai ERT pareiškė, kad tai buvo „blogo skonio pokštas“.

Ši melaginga naujiena, kurią, kaip manoma, sukūrė vienas italų pokštininkas, buvo paskelbta vienoje socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje, neva priklausančioje naujajai Graikijos kultūros ministrei Mirsini Zorbai. Ant jos netrukus užkibo viso pasaulio žiniasklaida.

Netrukus po pirmosios žinutės pasirodė antra: „Ši paskyra yra suklastota, ją sukūrė italų žurnalistas Tommasso Debenedetti.

T. Debenedetti sako, kad kuria tokias netikras paskyras, norėdamas parodyti „socialinių tinklų trapumą“. Anksčiau jis buvo panašiai pranešęs apie britų rašytojos JK Rowling, buvusio Sovietų Sąjungos lyderio Michailo Gorbačiovo, buvusio Kubos lyderio Fidelio Castro ir popiežiaus Benedikto XVI mirtį.

„Tviteryje mirtis dirba gerai, – sakė jis 2013 metais interviu naujienų agentūrai AFP. – Deja, žurnalistika turi būti greita. Melagingos naujienos sklinda proporcingai didėjančiu greičiu.“

C. Gavras, kurio tikrasis vardas yra Konstantinas Gavras), ketvirtadienį interviu televizijai sakė, kad „padėtis su naujienomis yra keista, pasaulyje visur yra tokių melagingų pranešimų, kurie akimirksniu tampa tiesa“.

85 metų režisierius, daugeliui žinomas iš tokių filmų kaip „Z“ ir „Išpažintis“ (L'Aveu), šiuo metu ekranizuoja buvusio Graikijos finansų ministro Janio Varufakio (Yanis Varoufakis) knygą.