Bendras kokaino siuntos svoris – dvi tonos, ji buvo supakuota į 1900 maišelių ir paslėpta laivu gabentame plytelių krovinyje. Laivas į Belgijos uostą Gentą atplaukė iš Brazilijos. Tokio kiekio narkotikų vertė gali siekti 100 milijonų eurų.

„Vieningoji Rusija“ į šią naujieną pažvelgė su šypsena“, – BBC pranešė partijos spaudos tarnyba.

Vienas populiariausių Belgijos dienraščių „Het Laatste Nieuws“ pranešė, kad specialiosios tarnybos jau sunaikino ketvirtadienį konfiskuotus narkotikus.

„Tai didžiausia Gento uoste konfiskuota narkotikų siunta. Mūsų darbuotojai įvykdė įdomią ir smagią sučiupimo operaciją. Nusikaltėliai neteko milijonų eurų vertės pelno“, – žurnalistams sakė Vakarų Flandrijos federalinės policijos atstovas.

„Laisvosios Europos radijo“ Rusijos padalinys atkreipė dėmesį į vaizdo įrašą, kurį internete išplatino kelios Belgijos televizijos.

Vaizdo įraše matyti, kaip oficialūs Belgijos valdžios atstovai demonstruoja paketus, suvyniotus į celofaną ir pakavimo popierių su Rusijoje puikiai žinomu logotipu – baltu lokiu su Rusijos vėliava ir užrašu kirilica „Vieningoji Rusija“. Paketus atveria peiliu ir rodo jų turinį.

Belgijos federalinės policijos centrinio komisariato spaudos tarnyba Rusijos BBC patvirtino vaizdo įrašo autentiškumą, tačiau pateikti papildomų detalių ir pakomentuoti tyrimo eigą atsisakė.

Kodėl būtent lokys?

Belgijos policija logotipo neatpažino. „Paprastai taip pažymimas gamintojo prekės ženklas arba narkotikų rūšis“, – komentuodamas klausimą apie lokį, dienraščiui „Het Laatste Niews“ sakė policijos atstovas.

„Vieningosios Rusijos“ spaudos tarnyba BBC tvirtino, kad į įvykį Gente pasižiūrėjo su šypsena.

„Vieningosios Rusijos“ generalinės tarybos sekretoriaus pavaduotojas Jevgenijus Revenka „Facebook“ pajuokavo, kad tai rodo tarptautinį partijos žinomumą, o narkobaronai logotipą naudoja siekdami užsimaskuoti.

J. Revenka nepatikslino, kaip tokiu būdu užmaskuoti narkotikus.

Kokaino skandalas Rusijos ambasadoje

Šių metų pradžioje Rusijos ambasadoje Argentinoje aptikta beveik keturis šimtus kilogramų sverianti kokaino siunta.

Vietinės Rusijos ir Argentinos specialiųjų tarnybų operacijos metu pavyko sustabdyti narkotikų gabenimą į Rusiją ir galbūt Vokietiją. Buvo suimti šeši žmonės. Liepą Vokietija Rusijai perdavė pagrindinį įtariamąjį – Vokietijoje gyvenantį rusų verslininką Andrejų Kovalčiuką.

Tyrėjų manymu, jis yra nusikaltimo schemos kūrėjas ir organizatorius.

Šių metų rugpjūčio 22 dieną viename iš Rusijos ambasados pastatų aptikti 389 kilogramai narkotikų buvo sunaikinti krematoriume dalyvaujant Argentinos saugumo ministrei Patriciai Bullrich ir Rusijos ambasadoriui Buenos Airėse Dmitrijui Feoktistovui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (393)