Pasak vieno prezidento rezidencijos darbuotojo, pageidavusio likti anonimu, šis pranešimas iš anksto buvo parengtas Baltųjų rūmų atstovės spaudai Sarah Sanders ir vėliau tebuvo suredaguotas, gavus pranešimą apie J. McCaino mirtį.

„Tačiau Trumpas sakė padėjėjams, kad vietoj giriančio pranešimo spaudai, kuris taip ir nebuvo išplatintas, nori apsiriboti trumpu pranešimu tviteryje“, – informavo leidinys.

Galiausiai D. Trumpas tepaskelbė „Twitter“ užuojautą J. McCaino artimiesiems.

Velionis senatorius buvo įnirtingas dabartinio prezidento politikos kritikas ir netgi prašė savo šeimos narių nekviesti D. Trumpo į jo laidotuves.

J. McCainas ateinantį penktadienį bus pašarvotas Kapitolijaus rūmuose Vašingtone, o šeštadienį Nacionalinėje katedroje įvyks gedulingos pamaldos šio iškilaus Amerikos politikos veikėjo atminimui, sekmadienį paskelbė jo biuras.

Pranešime sakoma, kad J. McCainas rugsėjo 2-ąją bus palaidotas JAV Karinio laivyno akademijoje netoli sostinės esančiame Anapolyje.

Prieš nacionalinio lygio ceremonijas J. McCaino palaikai trečiadienį bus pašarvoti Arizonos valstijos Kapitolijaus rotondoje, o Šiaurės Finikso baptistų bažnyčioje įvyks pamaldos jo atminimui.

Arizonoje išrinktas respublikonas senatorius šeštadienio popietę mirė savo namuose nuo smegenų vėžio, likus keturioms dienoms iki 82-ojo gimtadienio.